Valstybės kontrolierius: auditorių rekomendacijų įgyvendinimas užtruks ilgiau | Diena.lt

VALSTYBĖS KONTROLIERIUS: AUDITORIŲ REKOMENDACIJŲ ĮGYVENDINIMAS UŽTRUKS ILGIAU

  • 0

Didelės dalies auditorių pateiktų rekomendacijų įgyvendinimas užtrunka ilgiau nei numatyta, sako valstybės kontrolierius Arūnas Dulkys.

„Mūsų parengta speciali ataskaita rodo, kad didelės dalies pateiktų rekomendacijų įgyvendinimas trunka ilgiau nei numatyta, tačiau tik laiku įgyvendintos rekomendacijos iš tiesų yra naudingos. Ši ataskaita yra pirmas žingsnis į visišką rekomendacijų įgyvendinimo duomenų atvėrimą visuomenei, kurį planuojame jau šių metų antroje pusėje“, – Vyriausybės spaudos tarnybos pranešime cituojamas valstybės kontrolierius.

Tuo metu premjeras Algirdas Butkevičius teigė, kad „labai svarbu, kaip galima greičiau, įgyvendinti šias rekomendacijas, kad iš vaistų jos netaptų nuodais“.

„Tai dar labiau skatintų visą viešąjį sektorių tobulėti ir vykdyti teigiamus valdymo pokyčius“, – sakė ministras pirmininkas.

Valstybės kontrolė šiemet išskiria penkias pagrindines veiklos kryptis: europinės geležinkelio vėžės „Rail Baltica“ projektų, stojimo į Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizaciją, Europos Sąjungos bendrų energetikos projektų įgyvendinimo, viešojo sektoriaus valdymo ir darbo užmokesčio klausimus.

Valstybės kontrolė yra Lietuvos aukščiausioji valstybinio audito institucija. Jos pagrindinė funkcija – prižiūrėti, ar teisėtai ir efektyviai valdomi ir naudojami valstybės finansai ir kitas turtas ir kaip vykdomas valstybės biudžetas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS