Valstybės rezervą papildė paskutinė „Intersurgical“ pagamintų respiratorių siunta | Diena.lt

VALSTYBĖS REZERVĄ PAPILDĖ PASKUTINĖ „INTERSURGICAL“ PAGAMINTŲ RESPIRATORIŲ SIUNTA

  • 2

Valstybės rezervą papildė paskutinė „Intersurgical“ pagamintų respiratorių siunta, antradienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

Siuntoje – 20,74 tūkst. medikams skirtų respiratorių.

Šios veido apsaugos priemonės pristatytos pagal kovo mėnesį sudarytą sutartį, pagal kurią „Intersurgical“ įsipareigojo pagaminti 1 mln. vienetų respiratorių.

Pabradėje įsikūrusi „Intersurgical“ gamykla šiuo metu tapusi koronaviruso židiniu. Šiuo metu registruotas 41 su šiuo protrūkiu susijęs atvejis. Manoma, kad židinys įmonėje turi sąsajų su šeiminiu protrūkiu Molėtų rajone.

Ministerijos teigimu, ruošiantis antrajai koronaviruso bangai, neseniai sudaryta nauja sutartis dėl dar 880 tūkst. respiratorių, vyksta pirkimų procedūros ir dėl kitų asmens apsaugos priemonių.

Liepos viduryje į Lietuvą baigtos gabenti ir Kinijoje kovo pradžioje nupirktos asmens apsaugos priemonės.

Iš viso, anot ministerijos, per pusmetį į Lietuvą pristatyta beveik 900 tonų asmens apsaugos priemonių: 600 tonų oro transportu ir 300 tonų geležinkeliais.

Numatoma, kad valstybės rezervo sveikatos priežiūros sistemai turėtų užtekti trims mėnesiams, taip pat bent vienam mėnesiui įsigyti apsaugos priemonių įpareigotos gydymo įstaigos bei savivaldybių administracijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kaip čia taip

Dėl koronaviruso protrūkio medicinos priemonių gamybos bendrovėje „Intersurgical“ sustabdyta gamyba

Plauna

Žmonių pinigus neribotai,vagys kuriuos reikia pakarti !!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS