Vasariškais orais džiaugsimės iki savaitgalio | Diena.lt

VASARIŠKAIS ORAIS DŽIAUGSIMĖS IKI SAVAITGALIO

Artimiausios dienos džiugins vasariška šiluma, tačiau savaitgalį gali tekti ir pašalti. Kaip LRT RADIJUI teigė sinoptikė Margarita Kirkliauskaitė, sekmadienį oro temperatūra sušils iki 20 laipsnių, o naktį – vos iki 10 laipsnių.

Tiesa, artimiausiomis dienomis galėsime pasilepinti šiluma. Trečiadienį pietvakariniuose rajonuose turėtų pradėti sklaidytis debesys, tad saulės šilumos neturėtų trukti. Šiauriniuose šalies rajonuose termometro stulpeliai rodys daugiausia 17 laipsnių, o likusioje Lietuvoje oras gali sušilti ir iki 24–25 laipsnių.

Nors orai įšils, tačiau tuo pačiu pradės formuotis ir lietaus debesys, kurie vakare, sustiprėjus rytinių krypčių vėjui, turėtų praslinkti pietiniais ir rytiniais Lietuvos rajonais.

Lietaus debesys sklaidysis naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį, tad rytiniuose ir šiauriniuose rajonuose apsilankys tik trumpi lietūs, tačiau kai kur tikėtina ir perkūnija. Nepaisant trumpo lietaus, naktis bus vasariškai šilta – temperatūra nenukris žemiau 13–17 laipsnių.

Ketvirtadienio diena bus itin vasariška – lietaus tikimybė bus nedidelė, džiugins saulė, o oras sušils net iki 23–28 laipsnių. Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį oro temperatūra sieks 13–18.

Penktadienis – jau šiek tiek vėsesnis, o vakare gali apsilankyti trumpi lietūs su perkūnija. Dieną vakariniuose rajonuose bus vėsiau dėl padidėjusio debesuotumo – 18–20 laipsnių, tačiau rytiniuose šalies rajonuose vis dar šils iki 25 laipsnių.

Šeštadienį į Lietuvą turėtų atkeliauti debesų juosta, bet lietaus neturėtų atnešti daug: rytiniuose rajonuose palynos, o oro temperatūra kris iki 10–14 laipsnių. Dieną šils iki 17–22 laipsnių dieną.

Temperatūra naktį iš šeštadienio į sekmadienį bus dar žemesnė – 5–10 laipsniai.

Sekmadienis pasitiks su trumpais lietumis, o oras dieną šils jau tik iki 16–20 laipsnių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS