„Veiverių skonis“ išvalė Prienų rajono tvenkinį, į kurį po gaisro buvo patekę aliejaus | Diena.lt

„VEIVERIŲ SKONIS“ IŠVALĖ PRIENŲ RAJONO TVENKINĮ, Į KURĮ PO GAISRO BUVO PATEKĘ ALIEJAUS

  • 0

Bendrovė „Veiverių skonis“ išvalė Prienų rajono tvenkinį, į kurį po gaisro šių metų balandį buvo patekę aliejaus.

Kaip ketvirtadienį pranešė Aplinkos apsaugos departamentas, tarša buvo nustatyta Alytaus valdybos pareigūnams atlikus stebėseną, kaip įmonė atlieka taršos likvidavimo darbus.

Spalį paėmus papildomus Veiverių tvenkinio mėginius, riebalų juose nebebuvo, tarša galutinai likviduota.

„Nustatėme, kad aliejumi užterštas gruntas nukastas, užpylus švarų gruntą atsėta žolė. Iš griovio ištekančiame vandenyje aliejaus požymių nebuvo, taip pat vertinant Veiverių tvenkinio vandens paviršių nesimatė aliejaus plėvelės“, – pranešime sakė Alytaus valdybos Alytaus aplinkos apsaugos inspekcijos vyr. specialistas Juozas Žuvininkas.

Pasak aplinkosaugininkų, „Veiverių skonis“ per mėnesį nesurinko į gamtinę aplinką ištekėjusio aliejaus, todėl privalėjo parengti ir pateikti Aplinkos apsaugos departamentui padarytos žalos likvidavimo veiksmų planą.

Įmonei informavus Aplinkos apsaugos departamentą, kad žalos likvidavimo veiksmų planas įvykdytas, Alytaus valdybos pareigūnai atliko patikrinimą siekiant užtikrinti, jog įmonė darbus atliko tinkamai.

Atlikus tyrimus aplinkosaugininkai konstatavo, kad padarytos žalos likvidavimo veiksmų plane numatytas priemones bendrovė įgyvendino.

Aliejus į tvenkinį Veiverių miestelyje išsiliejo po to, kai ugniagesiams užgesinus gaisrą „Veiverių skonio“ sandėlyje, su vandeniu į aplinką ir Veiverių tvenkinį pateko nemaža dalis sandėlio produkcijos.

Atvira liepsna degusiame sandėlyje buvo laikoma apie 70 tonų aliejaus ir jo produkcijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS