A. Veryga: karantiną reikėtų pasilikti ilgesniam laikui | Diena.lt

A. VERYGA: KARANTINĄ REIKĖTŲ PASILIKTI ILGESNIAM LAIKUI

Nepaisant premjero Sauliaus Skvernelio užuominų, esą visai tikėtina, kad karantinas šalyje nebebus pratęstas, sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga toliau lieka skeptiškas šiuo klausimu.

Pasak jo, karantinas yra labai svarbus instrumentas koronaviruso infekcijos kontrolei, todėl tai, kaip keistųsi situacija šio režimo atsisakius, turėtų įvertinti teisininkai. Bet kuriuo atveju, įsitikinęs ministras, geriausia būtų neskubėti atsisakyti valstybėje įvesto karantino režimo.

„Mano asmeniniu požiūriu, visuomenei, paaiškinant, kodėl karantinas, kaip režimas, yra svarbus, jį (reikėtų – ELTA) pasilikti ilgesniam laikui, toliau atsisakant ribojimų. Tačiau (reikia – ELTA) pasilikti galimybę labai operatyviai sureaguoti į situaciją“, – spaudos konferencijoje Seime teigė A. Veryga.

Pasak ministro, karantinas yra labai svarbus infekcijos kontrolei, todėl, dar kartą pabrėžė jis, nebepratęsus karantino, galėtų kilti nesklandumų realizuojant kai kurias epidemijos suvaldymui esmines priemones. Kokiems valdžios pasitelktiems instrumentams iškiltų rizika, patvirtino A. Veryga, šiuo metu kaip tik aiškinasi teisininkai.

„Šiuo metu teisininkai kaip tik atlieka vertinimą ir bando sudėlioti visas aplinkybes, kurios nebegalėtų būti taikomos, jei būtų apsispręsta nebetęsti karantino“, – teigė ministras

Supraskite, kad karantinas yra tam tikras specialus režimas būtent infekcijų kontrolei.

„Su teisininkais žiūrėsime, kad jei visgi toks siūlymas atsisakyti karantino būtų, ar užtektų infekcijų kontrolei ekstremaliosios situacijos, kurią būtų galima palikti galioti (...) Supraskite, kad karantinas yra tam tikras specialus režimas būtent infekcijų kontrolei. Dėl to jis yra svarbus dėl asmenų izoliacijos, dėl kitų dalykų, kurie negali būti taikomi vien dėl (šalyje paskelbtos – ELTA) ekstremaliosios situacijos“, – teigė A. Veryga.

Premjeras S. Skvernelis antradienį pareiškė neatmetąs galimybės, kad karantinas šalyje po gegužės 31-osios nebebus pratęstas. Pasak Vyriausybės vadovo, nors šiuo metu į šį klausimą sunku atsakyti, neatmestina galimybė, kad birželį šalyje liks paskelbta tik ekstremalioji padėtis.

Tūkstantinių auditorijų nebus

A. Verygos teigimu, jei Vyriausybė ir nuspręs dar vasarą atnaujinti masinius renginius, į juos tūkstantinės minios rinktis negalės.

Premjeras antradienį užsiminė, kad jo vadovaujamas Ministrų Kabinetas trečiadienį, ko gero, toliau svarstys karantino tvarkos palengvinimą. Kaip teigė S. Skvernelis, ketinama svarstyti viešosiose ir uždarose erdvėse vykstančių renginių atnaujinimą.

A. Verygos teigimu, nors renginių organizatoriai tikisi leidimo rinktis gausioms minioms, vargu ar toks lūkestis bus atlieptas.

„Dėl skaičiaus... yra pateikta įvairiausių siūlymų. Aišku, renginių organizatoriai norėtų didelius skaičius dalyvių įsileisti, bet, mūsų manymu, jie turėtų būti šiek tiek, švelniai tariant, mažesni, nei yra siūloma. Viskas priklausys nuo kolegialiai įvertintos situacijos“, – Seime surengtoje spaudos konferencijoje sakė A. Veryga.

„Vargu ar bus priimtas sprendimas, kad bus sugrąžinti labai dideli masiniai renginiai. Kalbame, ko gero, apie šimtus žmonių, ne apie tūkstančius“, – tvirtino ministras.

Rašyti komentarą
Komentarai (28)

Doi

Ta pati verigjam pacem reikia karantino nuo psijikosa

Aloyzas

Verygai siulyk įstatymą neribotam laikui ir pozuokis televizijoj peizažais kol nusproksi...

siaip

Si psichiatra, jau psichiatrine paemus galetu ilgiau pasilikti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS