A. Veryga: karantinas neveikia tiek, kiek norėtumėme | Diena.lt

A. VERYGA: KARANTINAS NEVEIKIA TIEK, KIEK NORĖTUMĖME

Laikinasis sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako, kad karantinas neveikia tiek, kiek norėtųsi.

„Jis neveikia gal tiek, kiek mes norėtumėm, bet kad jis visiškai neveikia, tai aš nedrįsčiau taip sakyti. Kad ir turim augimą, tačiau jis nebėra eksponentinis“, – žurnalistams trečiadienį prieš Vyriausybės posėdį sakė ministras.

Anot jo, itin svarbu laikytis šiuo metu galiojančių reikalavimų, tačiau „akivaizdu, kad ne kiekvienu atveju tą pavyksta padaryti“.

„Po šios savaitės matysime. Jei skaičiai ir toliau augs, tikrai neatmesčiau galimybės, kad Vyriausybė priims papildomus sprendimus. O dėl komendanto valandos – reikia nepaprastosios padėties, ją turėtų skelbti Seimas“, – kalbėjo A. Veryga.

Vienas iš galimų griežtinimų – prekybos centrų darbo ribojimas.

Jei skaičiai ir toliau augs, tikrai neatmesčiau galimybės, kad Vyriausybė priims papildomus sprendimus. O dėl komendanto valandos – reikia nepaprastosios padėties, ją turėtų skelbti Seimas.

Pastarąją savaitę vidutiniškai per dieną nustatoma kiek daugiau nei 1,8 tūkst. naujų koronaviruso atvejų.

Vien per praėjusią parą patvirtinti 2289 nauji COVID-19 ligos atvejai.

Nuo pandemijos pradžios COVID-19 liga šalyje užsikrėtė 51 tūkst. 655 asmenys, 38 tūkst. 755 – tebeserga, 12 tūkst. 282 – pasveiko.

Dėl koronaviruso Lietuvoje iš viso mirė 432 žmonės, dėl kitų priežasčių – 186 užsikrėtusieji.

Skeptiškai vertina siūlymą leisti atsidaryti muziejams

A. Veryga teigia skeptiškai vertinąs Kultūros ministerijos siūlymą nuo gruodžio 10 dienos leisti atnaujinti veiklą muziejams. 

„Yra Kultūros ministerijos siūlymai nuo gruodžio 10 d. pradėti jau veikti muziejams, bet aš, tiesą sakant, esu skeptiškas ir manau, kad tikrai per anksti dar yra apie tokius dalykus šnekėti, duoti pažadus kažkam, kad bus lengviau“, – žurnalistams trečiadienį prieš Vyriausybės posėdį teigė A. Veryga.

„Juo labiau kad mes nematome tikrai dar situacijos gerėjimo, matome tik augimo sulėtėjimą, kuris vis tiek rodo, kad situacija atrodo tikrai sudėtinga“, – pridūrė jis.

Ministras taip pat primena apie Vyriausybės planus vertinti, ar nereikia priimti griežtesnių sprendimų dėl prekybos centrų veiklos. Ir nors ministras sutinka, kad muziejai galbūt ir gali užtikrinti reikalingas saugos priemones, tačiau akcentuoja, kad geriausiai būtų atsisakyti visko, kas nėra gyvybiškai svarbu.

„Turbūt sutiksite, kad bet kurioje srityje atlaisvinant prasideda tam tikras grandininis efektas. Tada kiti sektoriai pradeda kelti klausimus: kodėl jie, o ne mes, kodėl vieniems galima, kitiems negalima. Aš manau, kad mes, kol situacija yra tokia labai sudėtinga, turėtume atsisakyti visko, kas nėra gyvybiškai būtina“ , – akcentavo A. Veryga.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

earht king

tiesa yra rodo kokie skaičiai sergančiu kas diena juk net baisu klausiti ir ka nors sakyti truksta žodžiu, karantinas būtinas jau seniai pusei metu turėtu ivesti kad žmones mažiau lakstytu o biski susiaurintu akirati lakstimui, uždarikite viska muzejai nedings palauks koncertai nepražus burnos balsas nenutruks ,o kad styga gyvenimo kas diena ir ne po viena o šimtais tukstančiai segančiu ,ko laukia kas nutiko kur valdžia o kodėl tyla visur pradedant nauseda juk šaukti turi o nekalbėti ir nežiurėti į raudona linija neperžengti, kokie žodžiai jau juoda dėmė užvaldė mūsų šali maža ,kur visi dingo ilsisi po šiltos vasaros bet ruduo yra šaltas ir nešildo šitu betoniniu cemento sienu kur jau atšalo ir dar daugiau susirgimu atsiranda kokio velnio laukia pirma šiluma paleisti į namus atšildyti visus žmoniu būtus, ir kartu karantinas kitos savaites pradžjoj, juk spalio 4 diena bus pirmadieni, laukiame naujienu iš poniu . nuopelnu čia nereikia ir nobelio premiju nelbutina,,uzejui,

Anonimas

Tik siauro mastymo zmones gali kaltinti Veryga del covido.. Pasidomekite kas pasaulyje dedasi ir tada dziaukites, kad mazoje salyje gyvenam. Maziau FB fake news skaitykit. Kodel kinijos niekas nekaltina? Priciom tas veryga? Kodel verkiat, kad reikia kaukes nesioti? O po to stebites is kur toks sergamumas. Buduliu tauta...

Atsimerkit

Nepasiduokit statistikai, kuri seja panika silpnesniu galvose
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS