A. Veryga: iš „Klaipėdos hospiso“ istorijos turime pasimokyti | Diena.lt

A. VERYGA: IŠ „KLAIPĖDOS HOSPISO“ ISTORIJOS TURIME PASIMOKYTI

Pastarąją savaitę paaiškėjus skandalingai informacijai apie situaciją „Klaipėdos hospise“, sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga teigia, kad artimiausioje laiko perspektyvoje pasisakytų už griežtesnę gydymo įstaigų tikrinimo tvarką. Pasak jo, ši koronaviruso akivaizdoje susiklosčiusi situacija šiek tiek primena įmonės „Grigeo Klaipėda“ skandalą, sukėlusi diskusijas, ar apie įmones, kurias ruošiamasi tikrinti, prieš tai reikia įspėti.

Ministro teigimu, neplaninis patikrinimas turėtų būti taikomas ir gydymo paslaugas tiekiantiems subjektams.

„Mano supratimu, tikrai neturėtų būti kažkokių įspėjimų, jeigu bandoma operatyviai išsiaiškinti galimus pažeidimus. Tai yra mano nuomonė, bet aš tikiuosi, kad tam tikras reglamentavimas galėtų keistis, numatant galimybę patikrinti neįspėjus. Matyt, iš tos istorijos mes visi pasimokysime“, – trečiadienį spaudos konferencijoje sakė A. Veryga.

Įspėjimai, kad įstaigose bus atliekami patikrinimai, teigia A. Veryga, leidžia pasiruošti ir pažeidimus, jei tokie yra, užmaskuoti.

Klaipėdos apygardos prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo kovos su epidemijomis ar užkrečiamosiomis ligomis taisyklių pažeidimo ir neteisėtai vykdomos veiklos „Klaipėdos hospise“. Kaip šią savaitę paaiškėjo, kad „Klaipėdos hospisas“ turėjo leidimą-higienos pasą tik vienai lovai. Nustatyta ir kitų tvarkos pažeidimų.

Koronavirusas nustatytas 56-iose Lietuvos gydymo įstaigose

Koronavirusas nustatytas 56-iose Lietuvos gydymo įstaigose, trečiadienį pranešė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė.

„Šiuo momentu turime duomenis, kad 56-iose, nepriklausomai nuo dydžio, pavaldumo, įstaigose yra užfiksuoti atvejai. Geroji žinia ta, kad 40-yje tik po vieną atvejį“, – per spaudos konferenciją trečiadienį sakė R. Lingienė.

Vis dėlto, pasak jos, keturiose įstaigose fiksuotos kelios dešimtys koronaviruso atvejų.

„Tokiose įstaigose kaip Klaipėdos universitetinė ligoninė – 68, Ukmergės ligoninė – 39 buvo, Marijampolės – 32, Jūrininkų – 23. Turime ir skaičių, kuris praktiškai paralyžiuoja ligoninių veiklą“, – sakė NVSC atstovė.

Šiose įstaigose apribota skyrių veikla, dalis jų šiuo metu su NVSC tariasi dėl galimybių veiklą atnaujinti.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Tai tu bl

nevykėli mokykis ką ir kaip turi daryti Ministras vietoje to kad užsiiminėtų niekais

I teismą

verygą į teisiamūjų suolą kartu su hospiso direktore ir nac.sv.centro vadovu.Ant jų sažinės bus 30 mirusių hospiso ligonių

Expertas \\\\\...//////

10-bakėj vertinimų sietemoj,Verygos-Skvernelio darbą vertinu 8-9 balais.Linkiu sėkmės.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS