A. Veryga: ligonio perėmimas pusiaukelėje galimas tik kraštutiniu atveju | Diena.lt

A. VERYGA: LIGONIO PERĖMIMAS PUSIAUKELĖJE GALIMAS TIK KRAŠTUTINIU ATVEJU

Greitosios medicinos pagalbos automobilio vežamo ligonio perėmimas pusiaukelėje yra galimas tik kraštutinėje situacijoje, o nuskambėję atvejai yra neprofesionalumo pavyzdys, sako sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

„Labai gaila, kad yra suabsoliutinami keli labai blogi pavyzdžiai, tikrai pacientų nereikia taip kilnoti. Kažkas labai neprofesionaliai pasielgė, negrabiai kažką kilnojo, tai blogai, taip nereikia daryti. Bet mes neapsidrausime nuo kai kurių atvejų, kurie būna nekompetentingi, neprofesionalūs, bet čia nėra sistemos klausimas“, – trečiadienį Seime susitikęs su opozicija sakė A. Veryga.

Į kritiką dėl naujos skubios pagalbos teikimo tvarkos atsakęs ministras teigė, kad ligonių perdavimas kitai brigadai yra leidžiamas tik kraštutiniu atveju, pavyzdžiui, jei rajone daugiau nebelieka, kam sureaguoti į iškvietimą.

„Rajonuose išvažiavus greitosios pagalbos automobiliui, rajone išvis nelikdavo, kam sureaguoti į iškvietimą, ir buvo sudėliotos tvarkos, kaip kritiniu atveju, jei nėra kaip kitaip, galima ir perduoti (ligonį – BNS), bet tai vienas iš pasirinkimų“, – kalbėjo A. Veryga.

LRT laidai „Panorama“ medicinos darbuotojų profsąjungos „Solidarumas“ pirmininkė Jolanta Keburienė sukritikavo kelias savaites veikiančią naują skubios pagalbos teikimo tvarką, ypač ligonių perėmimą pusiaukelėje sutartose vietose.

„Pacientus turime perkelti pirmiausia lauke ir tokiu būdu jie neapsaugoti, mūsų pats perdavimas vyksta prie viadukų, greitkelyje, kur iš viso joks sustojimas yra negalimas“, – sakė J. Keburienė.

LRT skelbė apie atvejį, kai iš Ukmergės į Vilnių vežta pacientė pusiaukelėje tarp šių rajonų kelkraštyje laukė iš sostinės atvykstančios ją parimti turinčio Vilniaus greitosios automobilio.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

Pirmiausia reikia pakankamai skirti mašinų,kad suteiktų skubiąją pagalbą,o dabar vos viena ar dvi tik mašinos aptarnauja visą didžiausią gyventojų skaičių.Tai tas Veryga tiek sumažino,kad tik norisi jam bjaurius žodžius pasakyti.Tai toks yra jo požiūris į ligonį - lai miršta.

tik

medurnynas elitrunkelynas....

alio, Keburiene

tai nestok prie viaduko, kas tau liepia?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS