A. Veryga pritaria A. Monkevičiui dėl kaukių dėvėjimo mokyklose pertraukų metu | Diena.lt

A. VERYGA PRITARIA A. MONKEVIČIUI DĖL KAUKIŲ DĖVĖJIMO MOKYKLOSE PERTRAUKŲ METU

Švietimo, mokslo ir sporto ministrui Algirdui Monkevičiui penktadienį pareiškus pritarimą, kad apsauginės kaukės tiek mokytojams, tiek mokiniams pertraukų metu būtų privalomos, sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga teigia, kad toks sprendimas būtų logiškas. Visgi sveikatos apsaugos ministras akcentuoja, kad prieš priimant tokį nutarimą reikėtų patikrinti, ar tam yra pasiruošusios mokyklų bendruomenės, ir apsitarti su švietimo, mokslo ir sporto ministru.

„Pasitarsime, reikėtų pasimatuoti temperatūrą, pasižiūrėti, kaip yra pasiruošusios (mokyklų – ELTA) bendruomenės. Labai tai sudėtinga dabar yra daryti, nes daug darbo turėjo atlikti pačios švietimo įstaigos pasiruošdamos: dėl srautų valdymo ir kitų dalykų“, – Sveikatos apsaugos ministerijoje surengtoje spaudos konferencijoje teigė A. Veryga.

„Logikos tikrai būtų, nes tai būtų papildoma apsaugos priemonė, reikia tik pasižiūrėti, kiek realu tai įgyvendinti. Manau, kad tai visai gera mintis“, – pridūrė jis.

Kaip pranešė portalas LRT, A. Monkevičius penktadienį informavo palaikantis poziciją, kad kaukes per pertraukas dėvėtų tiek mokytojai, tiek mokiniai. Ministras taip pat pranešė, kad kai kurios mokyklos jau savarankiškai nusprendė, jog per pertraukas kaukės bus dėvimos visuotinai.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

O kaip per pamokas ?

Anonimas

BŪTINA, kitaip ir būti negali.

RANKAS ŠALIN

NUO VAIKŲ, PRAKEIKTASIS.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS