A. Veryga: turimas reagentų kiekis leidžia jaustis saugiai | Diena.lt

A. VERYGA: TURIMAS REAGENTŲ KIEKIS LEIDŽIA JAUSTIS SAUGIAI

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga informuoja, kad į Lietuvą atvyksta ne tik reagentai, dirbtinių plaučių ventiliacijos aparatai, bet ir asmens sveikatos apsaugos priemonės. Pasak ministro, gavus siuntinį asmens apsaugos priemonėmis bus galima aprūpinti visus dirbančius medikus.

„Lietuvą jau yra pasiekę daugiau nei 10 tūkst. reagentų. Tyrimų apimtis mes esame išplėtę ir kol kas esame saugūs dėl šito kiekio. Bendromis pastangomis yra užsakyta dar beveik 300 tūkst. reagentų iš Kinijos. Tikimės, kad bent dalis jų šią savaitę taip pat turėtų pasiekti Lietuvą“, – Vyriausybėje surengtoje spaudos konferencijoje sakė A. Veryga.

Sveikatos apsaugos ministras taip pat informavo, kad Lietuva dalyvauja trijuose Europos Komisijos vykdomuose sveikatos apsaugos priemonių pirkimuose. Pasak A. Verygos, sulaukus asmens apsaugos priemonių siuntinio, bus galima jomis aprūpinti visus medikus.

„Taip pat Lietuva kartu su kitomis šalimis dalyvauja trijuose Europos Komisijos vykdomuose pirkimuose. Ten taip pat yra perkamos ir asmens sveikatos apsaugos priemonės, ir dirbtiniai plaučių ventiliacijos aparatai, ir taip pat reagentai“, – sakė ministras.


„Laukiame siuntos, kur atvyks daug asmens apsaugos priemonių, kad galėtume visus medikus jomis aprūpinti, ne tik tuos, kurie dirba su sergančiais pacientais“, – patikino jis.

A. Veryga taip pat patvirtino, kad Lietuvoje šiuo metu yra 970 veikiančių plaučių ventiliavimo aparatų. Ministras taip pat teigė, kad Lietuvoje yra 40 neveikiančių aparatų, kuriuos planuojama suremontuoti.

Ruošiamasi paprasčiau patvirtinti pasveikusiųjų nuo koronaviruso atvejus

Ruošiamasi paprasčiau patvirtinti pasveikusiųjų nuo koronaviruso atvejus, teigia sveikatos apsaugos ministras A. Veryga.

„Iš tiesų, šiandien rytą dar diskutavome, kad reikia mums apsibrėžti, kaip paprasčiau būtų nustatomas pasveikimo momentas, nes iki šiol algoritmas yra sudėtingas. Reikia tų dviejų pasikartojančių tyrimų“, – ketvirtadienį Vyriausybėje sakė ministras.

„Dabar komanda ruošia tą paprastesnį algoritmą, kaip būtų galima patvirtinti tuos pasveikimo atvejus“, – teigė jis.

Šiuo metu, kad būtų patvirtinta, jog viruso organizme nebėra, būtina du kartus atlikti tyrimus dėl koronaviruso ir šie turi parodyti neigiamus rezultatus.

Iki šiol šalyje nuo koronaviruso pasveiko tik vienas žmogus – pirmoji juo užsikrėtusi moteris iš Šiaulių.

„Dabar jis (algoritmas – BNS) yra labai sudėtingas, už tai ir turime tik vieną tokį atvejį“, – tvirtino A. Veryga.

Jis pridūrė, kad algoritmą numatoma keisti, nes šiuo metu prioritetas yra tirti kuo daugiau žmonių, kurie galbūt serga koronavirusu.

„Dabar mums prioritetas yra visiškai kitas – mes tuos tyrimus norime išplėsti žmonėms, kuriems dar nežinome, kad jie serga, kad jie galėtų efektyviau izoliuotis, kad būtų galima atsekti kontaktus“, – kalbėjo ministras.

Sveikatos apsaugos ministras taip pat teigė neabejojantis, kad dauguma ne rizikos grupėse esančių asmenų pasveiks.

„Atrodo, kad nedaug yra tų pasveikusiųjų, bet turėkim galvoje, kad absoliuti dauguma Lietuvoje užsikrėtusių serga lengvai. Aš praktiškai neabejoju, kad absoliuti dauguma tos ne rizikos grupės asmenų ir pasveiks“, – sakė sveikatos apsaugos ministras A. Veryga.

Lietuvoje iki šiol patvirtina 290 koronaviruso COVID-19 atvejų, taip pat užregistruotos keturios mirtys.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Idiotas

Reikia ne turėti,o tirti šundaktari.Vilniuje,net ir paimti mėginiai laukia 3-4 d.Koks gali būti tų mėginių tikslumas?

Is tikro

kodel neuzperka reagentu daug daugiau? Paskui jei nebus reikalingi Ukrainai atiduosim. Arba Indijai

Komentatorius ,,Ar tas "saugus reagentu kiekis" .."

pasakė trumpai ir aiškiai. Jūs makaules pagaliau įjunkit, valdytojao susiperdę. Testų reikia skaičiuoti kelis kart daugiau, priemonių - irgi. Jei jau pačių maumuonėliai perminkšti tai komentarus skaitykit - net nespecialistai staigiai primeta ko ir kaip šiandien reikia. Ir dar: VERYGA BAIK MELUOT KLUIKA TU!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS