A. Veryga: vertinant pažeidimus ligoninėse bus įtrauktos ir profesinės sąjungos | Diena.lt

A. VERYGA: VERTINANT PAŽEIDIMUS LIGONINĖSE BUS ĮTRAUKTOS IR PROFESINĖS SĄJUNGOS

Vertinant skundus dėl galimų saugos reikalavimų pažeidimų ligoninėse bus įtrauktos ir profesinės sąjungos, sako sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Kalbėdamas apie situaciją Kauno klinikinėje ligoninėje ministras teigė, kad tyrimas dar nėra baigtas, o tiek vertinant šį, tiek ateityje kitus galimus atvejus sutarta, kad „profesinės sąjungos padės ir prisidės vertinant šitas situacijas“.

„Trečiadienį ministerijoje mūsų specialistai bendravo su profesinėmis sąjungomis ir buvo sutarta, kad ir profesinės sąjungos padės ir prisidės vertinant šitas situacijas, nes tai neturi būti kažkokiu chaotišku reiškiniu, kai mes negalim identifikuot, ta informacija tikra, ar netikra“, – per spaudos konferenciją ketvirtadienį teigė A. Veryga.

Jis teigė, kad pranešant apie galimus pažeidimus, gali būti „įvairiausių spekuliacijų ir šmeižto atvejų“.

„Norim, kad tas reiškinys būtų struktūruotas, aiškus, pasitelkiam ir profesines sąjungas. Valstybinė akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnyba bus institucija, kur galima pranešti apie priemonių trūkumą arba netinkamą jų panaudojimą“, – kalbėjo ministras.

Premjeras Saulius Skvernelis praėjusią savaitę paragino sveikatos apsaugos ministrą atleisti Kauno klinikinės ligoninės vadovą, „skandalinga ir pasibaisėtina“ bei „nusikalstama“ pavadinęs pasirodžiusią informaciją su nuotraukomis, kuriose matyti į maišelius supakuoti vienkartiniai Kauno klinikinės ligoninės medikų kostiumai.

Trečiadienį spaudos konferencijoje premjeras teigė, jog gauna ir daugiau liudijimų apie netvarką šioje ligoninėje.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga po premjero raginimo penktadienio naktį nušalino Kauno klinikinės ligoninės vadovą Albiną Naudžiūną ir nurodė atlikti tyrimą dėl paaiškėjusios informacijos.

Šeštadienį apsilankęs ligoninėje A. Veryga pripažino, kad neišmesti priemonių įsakymą davė pats, o sprendimus ligoninėje priiminėjo infektologai, kurie „žino, ką galima saugot, ko negalima“.

Ligoninė teigia, jog vienas iš trijų vienkartinės aprangos sluoksnių buvo saugomas žvelgiant į ateitį, kai medicinos įstaigos gali susidurti su dideliu apsaugos priemonių stygiumi, o šiuo metu priemonių medikams netrūksta, o pakartotinai naudojamos apsaugos priemonės nebuvo.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kęstas

Esant didžiausiai rizikai užsikrėsti, medikai istorijos bėgyje dažniausiai pasitraukia iš užkrėstų darbo vietų. "Didžiąją žmonijos istorijos dalį gydytojai dažnai pasitraukdavo, kai iškildavo didelė rizika užsikrėsti. Per Antonino marą Romoje A.D. nuo 165 iki 180 metų niekas kitas, kai garbingasis Galenas, vienas garsiausių istorijos gydytojų, išvyko iš Romos. Toks elgesys buvo toks įprastas, kad 1382 m. Venecija priėmė įstatymą, draudžiantį gydytojams pasitraukti maro metu. Tačiau praktika tęsėsi. 1793 m. Filadelfijoje vykusio geltonojo maro epidemijos metu iš miesto išvyko daugybė žinomų gydytojų. Sveikatos darbuotojai apleido pacientus per 1995 m. Ebolos epidemiją Kongo Demokratinėje Respublikoje. O 1997 m. SARS protrūkyje Toronte, kuriame beveik pusė užsikrėtusiųjų buvo sveikatos priežiūros specialistai, daugelis sveikatos priežiūros darbuotojų atsisakė pasirodyti savo darbo vietose." Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

Ha

O ką įtrauksi vertinant tavo darbą.Dėl nusikalstamo aplaidumo pavėluotai gautos apsaugos priemonės,reagentai.Nusikalstami nurodymai med.įstaigoms,ko pasekoje šimtai użkrėstų medikų.Atsisakymas užpirkti plaučių ventiliavimo aparatų ir t.t Kas visa tai įvertins?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS