A. Veryga: visiems sudarytos sąlygos balsuoti namuose | Diena.lt

A. VERYGA: VISIEMS SUDARYTOS SĄLYGOS BALSUOTI NAMUOSE

  • 0

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga teigia besigailintis, kad Vilniaus miesto savivaldybė, nepasitarusi su epidemiologais, steigia mobilų balsavimo punktą, kuriame galėtų balsuoti ir saviizoliacijoje esantys asmenys.

Ministras pabrėžė, kad palikti saviizoliacijos vietą gali tik iš užsienio grįžę asmenys.

„Noriu paaiškinti, kad tokia teorinė galimybė vykti į mobilų punktą iš izoliacijos egzistuoja, tačiau tik izoliacijoje esantiems keliautojams, grįžusiems iš paveiktų šalių“, – feisbuke trečiadienį rašė A. Veryga.

Jis taip pat teigė, kad tokiu būdu balsuoti būtų sudėtingiau nei balsuoti namuose, kadangi tam pakanka tik užpildyti formą ir išreikšti tokį norą.

Tai akivaizdžiai ženkliai nepatogiau.

Pasak ministro, tam, kad paliktum saviizoliacijos vietą, reikia atlikti koronaviruso testą ir jeigu jis bus neigiamas, prašyti leidimo iš Nacionalinio visuomenės sveikatos centro.

„Tai akivaizdžiai ženkliai nepatogiau“, – teigė sveikatos apsaugos ministras, paraginęs be reikalo neapkrauti nei mobiliųjų punktų, nei epidemiologų.

A. Veryga primena, kad visiems saviizoliacijoje esantiems žmonėms sudarytos sąlygos balsuoti namuose.

Norint balsuoti namuose, kai esama saviizoliacijoje, reikia užpildyti prašymo formą, ją pasirašyti, nufotografuoti ar nuskanuoti ir nusiųsti Vyriausiajai rinkimų komisijai  el. paštu: balsuok@vrk.lt.

Neturint galimybės naudotis internetu, galima prašymą pateikti trumpuoju numeriu 1855.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS