VGTU rektorius: nesitikime aktyvesnio bendradarbiavimo su Rusijos universitetais | Diena.lt

VGTU REKTORIUS: NESITIKIME AKTYVESNIO BENDRADARBIAVIMO SU RUSIJOS UNIVERSITETAIS

  • 0

Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) rektorius Alfonsas Daniūnas sako, kad Rusijos ambasada siūlo pagalbą plėtojant ryšius su šios šalies aukštosiomis mokyklomis, tačiau stipriai išplėsti bendradarbiavimą jis nemato galimybių.

Šią savaitę Rusijos ambasadorius Lietuvoje Aleksandras Udalcovas apsilankė VGTU ir po vizito savo „Twitter“ paskyroje parašė su A. Daniūnu aptaręs kontaktų su Rusijos universitetais plėtojimo perspektyvas.

Visgi rektorius pažymi, jog VGTU strateginiuose planuose yra ryšių su Vakarų universitetais plėtojimas.

„Jie turbūt norėtų aktyvesnio ryšio, bet mes turbūt turime realybe gyventi, labai stipriai išplėsti tuos ryšius tikrai mes nematome galimybių, nes dauguma mokslo žmonių yra susitelkusių į Vakarų universitetus“, – BNS sakė A.Daniūnas.

Jo teigimu, ambasadorius į universitetą atvyko savo iniciatyva.

„Mes turime su kai kuriais Rusijos universitetais tam tikrus mokslinius ryšius, su Maskvos Lomonosovo universitetu ir Kaliningrado technikos universitetu, turime ir studentų bendras programas, bendrą mokymą. Apskritai tai ryšiai su Rusijos universitetais yra pakankamai silpni, tai nepalyginama su Europos Sąjungos šalimis, tai daugiausiai remiasi pavienių mokslininkų iniciatyvomis. Jeigu imsime, kaip minėjau, Maskvos valstybinį Lomonosovo universitetą, tai dėl jo lygio nereikėtų abejoti, bet kiti universitetai yra ne patys geriausi, gal taip reikėtų švelniai sakyti. Su ambasadoriumi mes tikrai nesutarėme kažkokių naujų svarbių krypčių, tik likome prie pozicijos, kad jeigu mūsų universiteto mokslininkai norėtų su kažkuo stipriau bendradarbiauti nei dabar, jei reikėtų, ambasada galėtų tarpininkauti ir padėti“, - pasakojo rektorius.

„Matyt, kad ne“, - paklaustas, ar reikėtų laukti aktyvesnių santykių su Rusijos universitetais, sakė A.Daniūnas.

Pernai vasarą Europos Sąjungos (ES) ambasadoriui Maskvoje Vygaudui Ušackui pareiškus, kad Lietuva turėtų stengtis plėsti draugų ratą Rusijoje, o tam galėtų pasitarnauti aktyvesnis universitetų įsitraukimas, Lietuvos rektoriai irgi kalbėjo apie akademinio lygio problemą Rusijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS