Viceministras: atsparumo korupcijai vaikai bus mokomi doros pamokose | Diena.lt

VICEMINISTRAS: ATSPARUMO KORUPCIJAI VAIKAI BUS MOKOMI DOROS PAMOKOSE

Vyriausybei nusprendus plėsti antikorupcinį ir teisinį švietimą mokykloje, planuojama apie šiuos dalykus vaikus mokyti doros pamokose, taip pat per praktinius užsiėmimus, tokius kaip dalyvaujamasis biudžetas.

„Numatyta, kad atnaujinus ugdymo turinį (bendrąsias ugdymo programas) antikorupcinis ir teisinis ugdymas ir toliau išliks kaip privalomos integruojamosios temos. Tačiau integracija į ugdymo turinį vyks ne per atskiras antikorupcijai skirtas temas, bet per potemes, ugdant mokinių gebėjimus ir antikorupcines kompetencijas“, – BNS atsiųstame komentare teigė Švietimo, mokslo ir sporto viceministras Ramūnas Skaudžius.

Pasak jo, antikorupcinis ugdymas kaip ir iki šiol remsis vertybiniu ugdymu, o antikorupciniu švietimu siekiama stiprinti mokinių gebėjimą pasirinkti ir priimti sprendimą, „o ne vien sugebėti atkartoti teisines žinias“.

Siekiama, kad mokinys, baigęs mokyklą, būtų aktyvus ir atsakingas visuomenės narys, turintis supratimą apie korupcijos keliamą pavojų.

„Siekiama, kad mokinys, baigęs mokyklą, būtų aktyvus ir atsakingas visuomenės narys, turintis supratimą apie korupcijos keliamą pavojų visuomenės gerovei ir valstybės saugumui, nesitaikstantis su korupcija, sąžiningai ir atsakingai priimantis sprendimus“, – sako viceministras.

Jo teigimu, taip pat planuojama mokinius ir jų tėvus labiau įtraukti į praktines veiklas, tokias kaip dalyvaujamojo biudžeto svarstymas, kai visa bendruomenė sprendžia dėl viešųjų lėšų panaudojimo.

Šiuo metu yra parengta nauja metodinė priemonė apie antikorupcinį ugdymą mokykloje, skirta įvairių dalykų mokytojams ir popamokinei veiklai, pradėti kvalifikacijos tobulinimo mokymai mokytojams.

Pasak viceministro, antikorupcinis ugdymas mokyklose buvo privalomas ir iki šiol: pagrindiniame ugdyme jis buvo integruojamas į socialinius ir dorinio ugdymo dalykus, o viduriniame ugdyme – ir į ekonomikos pamokas.

Vyriausybės programos nuostatų įgyvendinimo plane numatyta, jog antikorupcinio ir teisinio švietimo įtraukimas į bendrojo ugdymo programas mokyklose turėtų būti pradėtas šių metų pabaigoje, procesą baigti numatoma per dvejus metus.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

O

doros pamokos nuo genderizmo prasidės?

Mhm

eilinis debilizmas. bus mažai pinigų, ir ims tuos kyšius, kvaili paistalai per pamokas nuo to negelbės - dora ir sąžine mokesčių nesumokėsi, o ubagais būt niekas nenorės.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS