Merės pasiūlymas: vietoje pamokų – žiūrėti krepšinį | Diena.lt

MERĖS PASIŪLYMAS: VIETOJE PAMOKŲ – ŽIŪRĖTI KREPŠINĮ

  • 8

Nemaža dalis tautiečių antradienio popietę dėl krepšinio pakeis savo darbotvarkę. Skirti dėmesio svarbioms rungtynėms tarp Lietuvos ir Serbijos rinktinių skatina ir kai kurie politikai.

„Išaušo diena, kuomet visų mūsų darbotvarkėse ir (arba) pamokų tvarkaraščiuose maloniai privalo atsirasti laiko krepšiniui“, – antradienio rytą feisbuke paskelbė Lazdijų rajono merė Ausma Miškinienė.

Ji priminė, kad šiame etape svarbiausios FIBA pasaulio krepšinio čempionato ketvirtfinalio rungtynės Lietuva - Serbija vyks šiandien, 11.45 val.

„Raginu savivaldybės ugdymo įstaigų vadovus ir mokytojus šios savaitės pamokų tvarkaraščius sustyguoti taip, kad jaunimui būtų sudarytos galimybės sporto, aktų salėse ar kitose įstaigose esančiose erdviose patalpose patogiai ir vieningai žiūrėti krepšinį. Neatsilikti kviečiu ir kitų savivaldybės žinioje esančių viešųjų ir biudžetinių įstaigų vadovus. Šiandien pietų pertrauka turėtų prasidėti anksčiau ir trukti gerokai ilgiau. Na, o vietoje tylaus „skanaus“, turėtų girdėtis garsus „Lietuva, Lietuva, Lietuva“, – socialiniame tinkle ragino merė.

„Taigi. Mes laimėsime. Rungtynes, jei vyrams viskas seksis pagal planą ir šypsosis fortūna, geras emocijas  – bet kuriuo atveju. Sėkmingos ir pergalingos dienos rinktinei, visai Lietuvai ir visiems krepšinio fanams“, – linkėjo merė.

Portalas kauno.diena.lt jau skelbė, kad sekmadienį Lietuvos vyrų krepšinio rinktinei iškovojus istorinę pergalę prieš JAV, Kazlų Rūdos meras Mantas Varaška feisbuke paskelbė potvarkį dėl nuotolinio darbo ar nedarbo dienos suteikimo.

Tokį sprendimą kritikavo ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė, feisbuke pareiškusi, kad rungtynes stebėti galima ir be „laisvadieninio populizmo“.

„Visi sergame už rinktinę, linkime pergalių. Bet negaliu suprasti, kurioje vietoje linksmas „reikia rytoj laisvadienio“ trolinimas virsta realiais sprendimais skelbti nedarbo dienas atskirose savivaldybėse. Ką tai duoda? Ar mes vidury dienos vykstančias varžybas taip žiūrim, kad kitą dieną neįmanoma fiziškai ateiti į darbą? Kur kitur tas laikas bus panaudotas – miegant, bare ar kur. O gal tie laikai, kai stoteles ir vitrinas daužome iš džiaugsmo, jau praėjo? Sergame, stebime varžybas, aptarinėjame su kolegomis darbe ir kitur, bet gal apsieikime be to „laisvadieninio“ populizmo. Privačios įmonės gali priimti kokius nori sprendimus, bet valstybei nereikėtų kištis ir pataikauti. Juk ir taip nuotolinis darbas vis dar yra dažnas ne tik privačiame, bet ir valstybiniame sektoriuje“, – rašė ministrė.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

123

Kvaiša, o ne merė.

Bukas meras

Buka vista. Eitu ji geriau karviu melzti.

As

Dar daug dirbti reikia visiems,o pirmiausia su galva
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS