Vilčinskams grąžinus vaikus, ministerija žada pokyčių | Diena.lt

VILČINSKAMS GRĄŽINUS VAIKUS, MINISTERIJA ŽADA POKYČIŲ

Kauno apygardos teismui panaikinus žemesnės instancijos teismo nutartį ir dėl to Vilčinskams grąžinus tris nepilnamečius vaikus, Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM) teigia ketinanti inicijuoti teisės aktų pokyčius.

„Matome poreikį ir inicijuosime teisės aktų pakeitimus“, – BNS ketvirtadienį nurodė ministerija.

Kauno apygardos teismas vaikus Vilčinskams grąžino, nes anksčiau jie buvo paimti nesilaikant procedūrų.

Anot jo, pirmosios instancijos teismas pernai gegužę išdavė leidimą Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybai paimti vaikus, nors jis negalėjo būti išduotas, kol vaikai fiziškai nebuvo paimti.

Tuo metu SADM atkreipė dėmesį, kad šis teismo sprendimas susijęs tik su procedūrų dalimi ir pridūrė, kad tam tikrose situacijose vaiko teisių gynėjai neturi galimybės vaikų pamatyti fiziškai ar jų paimti.

„Tam tikros situacijos specialistams būna ypatingai sudėtingos, kai tėvai, pavyzdžiui, atsisako bendradarbiauti, konfliktuoja, tam tikrais atvejais net neįsileidžia vaiko teisių gynėjų, visais būdais vengia kontakto su jais“, – nurodė ministerija.

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba teigė, kad toks teismo sprendimas nustebino, įnešė sumaišties ir klausimų dėl tolimesnio vaiko teisių gynėjų reagavimo.

„Ypač sudėtingais atvejais, kai tėvai atsisako ne tik bendradarbiauti, bet ir kontaktuoti, įsileisti vaiko teisių gynėjus“, – komentare BNS ketvirtadienį nurodė tarnyba.

„Tad manome, kad šiuo klausimu tikrai yra svarbu diskutuoti tiek su socialiniais partneriais, tiek su ministerija dėl galimų teisės aktų keitimų, padėsiančių apsaugoti vaikus“, – pridūrė tarnyba.

Pasak tarnybos, šiuo metu vaiko teisių gynėjai yra sudarę bendrą darbo grupę su policijos pareigūnais, kurioje tariasi dėl veiksmų koordinavimo sudėtingais vaiko perkėlimo atvejais.

Vilčinskai kaltinami pagrobę tris savo vaikus, kuriuos teismas buvo leidęs iš jų paimti. Pernai liepą galimai savavališkai iš Kaune esančio vaikų gerovės centro „Pastogė“ penkerių, septynerių ir devynerių metų amžiaus vaikus pasiėmę tėvai buvo surasti Lietuvos pasienyje su Baltarusija. Kaip teigė teisėsauga, šeima greičiausiai ketino kirsti sieną.

Tarnybos teigimu, pastaruoju metu Vilčinskai bendradarbiavo su atvejo vadybininku, socialiniu darbuotoju, kitais paslaugas teikiančias specialistais, taip pat priėmė pagalbą ir stengėsi gerinti situaciją šeimoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Vaikai

Gaila, kad vaikai vėl recidyvistų rankose dėl kažkokių menkų procesinių dalykų.

….

Kokia dar VAIKU teisiu globa??TAI KLANAS KURIS ATIMA VAIKUS IR TIE VAIKELIAI DINGSTA . NES SITAS klanas dirba principu:mes paimsim atduosim glbejams IMSIM PINIGUS IS VALSTYBES IR DALINSIMES!!!!AR NE TAIP SKUODIENE ??? O dar kiek JU papuola I PEDOFILU RANKAS???o kiek ju parduodama ??? Tai ne VAIKU globa TAI BANDITAI SU KAUKEM!!

O aš perskaičiau ir manau, kad tai arčiau tiesos

Vilčinskams grąžinus vaikus, ministerija žada PATYČIAS.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS