Vilniaus regione trūksta apie 300 savanorių | Diena.lt

VILNIAUS REGIONE TRŪKSTA APIE 300 SAVANORIŲ

  • 0

Tarnybą trijuose Marijampolės, Tauragės ir Vilniaus batalionuose šį pirmadienį pradėjo dar 600 savanorių, tačiau vieninteliame Vilniaus regione gali būti pakviečiami šauktiniai, nes čia dar trūksta trijų šimtų savanorių. Kariuomenės vadovybė tikisi, kad savanorių dar atsiras, pirmadienį pranešė LNK „Žinios“.  

Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas tikisi, kad atlikę tarnybą savanoriai apie šią misiją paskleis žinią ir  vėliau karinę tarnybą atliksiančių savanorių Vilniaus regione bus surenkama tiek, kiek reikia.

„Vilniaus regionas  galbūt yra išskirtinis tuo, kad jame yra iš kitų regionų rinkti ir sudėti tie, kurie išvykę iš Lietuvos, todėl ir nėra to skaičiaus. Skaičius Vilniuje didžiausias, bet nėra to virš atėjimo, kuris yra kituose regionuose. Manau, kad žmonės patarnavę... tie patys vilniečiai, kurie dabar tarnaus ir kitose vietose, parveš įspūdį. Tikiuos, kad ateityje ir Vilnius bus tarp lyderių“, - teigė J.Olekas.

Regioninio karo prievolės ir komplektavimo skyriaus viršininkas Šarūnas Žalėnas pabrėžė, kad Vilniuje iš viso yra užsiregistravę apie 3 tūkst. karo prievolininkų, tačiau dalies jų sveikata dar nepatikrinta.

„Jie renkasi... Yra atliekamas sveikatos patikrinimas. Į sveikatos patikrinimą yra užregistruota apie 3 tūkst. karo prievolininkų - ne visi dar yra patikrinti, dalis patikrinti, bet į duomenų bazes nesuvesti duomenys apie jų tinkamumą tarnybai pagal sveikatos būklę. Pilnai patikrintų yra apie 900. Tai dar mūsų regionui trūksta apie 300 karo prievolininkų,“ - siatuciją aiškino Š.Žalėnas.

Šiemet į privalomąją karo tarnybą ketinama pašaukti 3 tūkst. jaunuolių. Dauguma jų - beveik 2,7 tūkst. jaunuolių išreiškė norą tarnybą atlikti savanoriškai. Savanorių neužtenka tik Vilniaus regione.

Iš viso privalomąją karo tarnybą jau pradėjo apie tūkstantis jaunuolių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS