Vilniuje gydomas ukrainietis teigė nukentėjęs, kai teikė pagalbą Kijeve | Diena.lt

VILNIUJE GYDOMAS UKRAINIETIS TEIGĖ NUKENTĖJĘS, KAI TEIKĖ PAGALBĄ KIJEVE

Vilniuje gydomas ketvirtas per protestus sužeistas ukrainietis Jevgenijus Kuzykas sako nukentėjęs, kai teikė medicinos pagalbą Kijeve sužeistiems protestuotojams.

Savo istoriją antradienį papasakojęs 28 metų chirurgas teigia priklausantis Vitalijaus Kličko partijai "Udar", o pastaruosius du mėnesius Kijeve teikdavo pagalbą nukentėjusiems nuo policijos dalinio "Berkut".

J.Kuzykas teigė, kad sausio 20 dieną po pranešimų apie protestuotojų susirėmimus su policija išėjo pažiūrėti, ar kam reikia pagalbos, ir pakeliui stabtelėjęs padaryti keletą nuotraukų, pajuto guminės kulkos smūgį į nosį.

"Aš fotografavau kokių 50 metrų atstumu nuo barikadų, kai pajutau skausmą. Manau, snaiperis buvo dar toliau – už kokių 100 metrų", - teigė J.Kuzykas. Jo komentarą žiniasklaidai perdavė Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės atstovė spaudai.

Vyras teigė bijojęs kreiptis į valstybinę ligoninę, o pažįstami medikai nustatė nosies kaulo lūžius.

Po dviejų savaičių atlikus pakartotinius tyrimus paaiškėjo, kad dėl kraujavimo vyrui išsivystė potrauminis sinusitas, tad jis nusprendė grįžti į Lvovą, o iš ten išvyko gydytis į Lietuvą.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

leo

Namo grizk,gydikis Kieve.Parazitas.

Socialistas

Nuo kada snaiperiai guminėmis kulkom šaudo? Eilinis smegenų plovimas...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS