Vilniuje – protestas dėl klimato kaitos: neš karstą Gedimino prospektu | Diena.lt

VILNIUJE – PROTESTAS DĖL KLIMATO KAITOS: NEŠ KARSTĄ GEDIMINO PROSPEKTU

  • 12

Penktadienį Vilniuje aplinkosauginio judėjimo „Fridays For Future“ aktyvistai, reikšdami nepasitenkinimą Lietuvos klimato kaitos politika, neš karstą Gedimino prospektu.

Protesto organizatoriai teigia, kad laidotuvių procesijos imitacija pasirinkta, nes politikai, nesiimdami veiksmų kovoti su klimato krize, žudo Žemę, šiandienos ir rytojaus kartų ateitį.

Judėjimas „Fridays For Future“ rugsėjo 25-ąją yra paskelbęs Visuotine klimato veiksmo diena. Tuomet protesto akcijos vyks daugelyje šalių.

Protestuotojų teigimu, per koronaviruso pandemiją klimato krizė buvo tarytum užmiršta.

Tam, kad sukurtume ateičiai tinkančią visuomenę, turime tvariai atsigauti po pandemijos – klausydamiesi žmonių poreikių, o ne didžiųjų verslų.

Judėjimas „Fridays For Future“ siekia, kad milijardinės investicijos, skirtos pandemijai suvaldyti, neprieštarautų Paryžiaus susitarimui ir užtikrintų judėjimą link tvarios visuomenės.

„Tam, kad sukurtume ateičiai tinkančią visuomenę, turime tvariai atsigauti po pandemijos – klausydamiesi žmonių poreikių, o ne didžiųjų verslų“, – teigia akcijos rengėjai.

Jie tvirtina pasigendantys plano, kuris galėtų išlaikyti žemesnį negu 1,5 laipsnio planetos atšilimą, o politinis atsakas į pandemiją neatsižvelgia į kovą su socialinėmis problemomis ir klimato krize.

Lietuva kartu su kitomis Europos Sąjungos šalimis įsipareigojo siekti klimatui neutralios ekonomikos iki 2050 metų.

Šiam tikslui Lietuva turėtų 80 proc. sumažinti šiltnamio efektą sukeliančių išmetamų dujų kiekį – tam būtinos didelės reformos energetikos, transporto, pramonės ir žemės ūkio sektoriuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Astronomas geofizikas inž. ROMUALDAS ZUBINAS

LIETUVIAI!!! LAIKAS PASAULIUI PRANEŠTI, KAD - SENIAUSIOS ŽEMĖJE LIETUVIŲ KALBOS DĖKA BUVO ATRASTAS TREČIASIS IR KETVIRTĄSIS ŽEMĖS AŠIES FIZINIAI JUDĖJIMAI! ŠIE ATRADIMAI PRANEŠA, - KAD ŠIAURINIAME ŽEMĖS PUSRUTULYJE KLIMATAS ŠYLO NUO PAČIOS NAUJOSIOS EROS PRADŽIOS! PIETINIAME - ATVIRKŠČIAI - ŠALO!!! NUO 2500-jų metų ŠIAURINIAME ŽEMĖS PUSRUTULYJE BUS TIKTAI VIENAS METŲ LAIKAS - DIENA ir VASARA! PIETINIAME = TIKTAI NAKTIS IR ŽIEMA!!! TŪKSTANTMEČIO PABAIGOJE ĮVYKS ŽEMĖS AŠIGALIŲ KAITA - ŠIAURINIS AŠIGALIS TAPS PIETINIU, PIETINIS - ŠIAURINIU! IR TAIP KAS - 3000 metų!!!

Vel

Vel Kvailiukes apkvailintos isejo i gatves reikia keisti tikejima i musulmonu ir su moteriska gimine bus viskas tvarkoje ketvirtadieni po popietines maldos bus galima pasventinti moteris pagal nuopelnus gera buvo paglostai bloga buvo uzvozi kad geresne butu ir baigsis tas durniavimas pasiziurekit ita veida nuotraukoje ar jis jums primena protingo fizinio asmens veida

Italija rugsėjo 21d, referendumo rezultatai

- mažinti parlamentarų skaičių 36,5%. 1 perlamentarui Italijoje tenka 63 278 gyventojai, teks 99 663 gyventojų. Lietuvoje 1 parlamentarui tenka 2 791 903 :141=19 800gyventojai, reikia 2 791 903:99663= 28 Seimo narių Lietuvai, jei Seimo nariai dirbtų kaip italai. Tai sumažintų išlaidas 3356x(141-28)=3356x113=379228eur per mėnesį, per metus 4 550 736eur sąvaržėlėms 12200x131=1 598 200eur per metus Virš 7mln per metus... 113 Seimo nario padėjėjo atlyginimai- ten sunku suprasti- vienų koef. min. 6,7, bet yra koeficientas 21,3! Tai dar 7mln per metus... Nieko sau Seimo nario patarėjas su tokia alga eur:) O dar pensijos jiems, net kai tie patarėjai į darbą neateina...Dabar neradau internete reikalavimų tokiems padėjėjams, bet atsimenu-anksčiau galėjo dirbti mokyklos abiturientas...Čia aš įdarbinu tavo giminaičius, o tu mano? Pensininkų Lietuvoje 612 000. Pensininkams tenka 7% biudžeto(tai žemiausias rodiklis Europoje), nors ES (ir Lietuvai) privaloma skirti pensininkams 13% biudžeto.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS