Visuomenininkai ragina pašalinti D. Kvedaravičių iš Trakų nacionalinio parko direktoriaus pareigų | Diena.lt

VISUOMENININKAI RAGINA PAŠALINTI D. KVEDARAVIČIŲ IŠ TRAKŲ NACIONALINIO PARKO DIREKTORIAUS PAREIGŲ

  • 3

Visuomenininkai kreipėsi į Kultūros ministeriją, Seimo narius bei Viešojo administravimo agentūrą su prašymu įvertinti, ar konkurso būdu į Trakų istorinio, nacionalinio parko direktoriaus poziciją paskirtas Darius Kvedaravičius yra tinkamas eiti šias pareigas.

Tyrimą dėl to, ar naujasis vadovas gali užimti postą, pradėjo ir prokurorai, skelbia LRT radijas.

Kreipimusis institucijoms išsiuntusių visuomenininkų atstovė Joana Staniulionytė tvirtino, kad vien per šiuos metus teismai neteisėtais pripažino du buvusio Trakų savivaldybės administracijos direktoriaus pasirašytus leidimus. J. Staniulionytės įsitikinimu, pareigūnas, kurio leidimus naikina teismai, negali vadovauti nacionaliniam parkui.

Visuomenininkų atstovė LRT radijui taip pat pažymėjo, jog vienu iš teismo neteisėtais pripažintų sprendimų, D. Kvederavičius leido Seimo nario Artūro Skardžiaus žmonai statyti keturis namus saugomoje teritorijoje.

Vis dėlto kultūros ministras Simonas Kairys šių teismo sprendimų siūlė nesureikšminti.

„Darius Kvedaravičius niekur nefigūruoja. Jei jis, pavyzdžiui, būtų specialiųjų tyrimų tarnybos kokiame tyrimo epizode, jei jis būtų kažkur apklaustas, tada tai suprantu kaip tiesioginę, asmeninę atsakomybę, reputacinę dėmę. Apie ką dabar kalbame – iš esmės tai yra administraciniai procesai“, – LRT radijui teigė S. Kairys.

Savo ruožtu vadovo atrankos konkursą su Kultūros ministerija rengusios Viešojo valdymo agentūros atstovė Rasa Tumėnė LRT radijui sakė, kad kandidatų reputacija palikta įvertinti ministrui, mat atrankos komisija išsamios informacijos apie kandidatus negauna.

Gruodžio pradžioje pranešta, jog Kultūros ministerijos kartu su Viešojo valdymo agentūra organizuotą konkursą eiti Trakų istorinio nacionalinio parko direkcijos vadovo pareigas laimėjo D. Kvedaravičius.

Visgi, kaip pranešė portalas „15min“, galutiniame konkurso etape, renkantis tarp dviejų kandidatų, sprendimą dėl naujojo Trakų istorinio nacionalinio parko vadovo ir Liberalų sąjūdžio nario D. Kvedaravičiaus lėmė jo bendrapartietis kultūros ministras S. Kairys. Dėl to viešojoje erdvėje pradėti kelti klausimai dėl konkurso skaidrumo. Visgi, ministras atmeta su tuo susijusią kritiką ir tvirtina, tai – oponentų bandymas daryti spaudimą.

Abejones dėl konkurso Trakų istorinio nacionalinio parko vadovo pareigoms užimti ėmė kelti Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ narė Olga Vėbrienė.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Petriukas

Lauk šitus nekadejus is tu pareigų.

Kuo skubiau

Vyt is pareigu sita veikeja kartu su Simonu Kairiu

Egidijus

O tas skardzius, visur jo ausys kyšo! Aiskeja kodel kiti kandidatai nedalyvavo, nes skardzius nori perim traku irklavimo baze sau

SUSIJUSIOS NAUJIENOS