VRK prašo savanorių, šaulių pagalbos per rinkimus | Diena.lt

VRK PRAŠO SAVANORIŲ, ŠAULIŲ PAGALBOS PER RINKIMUS

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) prašo VRK šaulių ir kitų savanorių pagalbos per rinkimus suvaldyti žmonių srautą, siekiant sumažinti koronaviruso plitimą.

VRK pirmininkė Laura Matjošaitytė LRT televizijai sako, kad pačių komisijos narių turėtų užtekti, neabejojama ir dėl stebėtojų gausos.

„Bet norėtumėme atkreipti dėmesį į tai, kad rinkimų komisijoms bus reikalingi savanoriai, tai yra asmenys, kurie padėtų nukreipti rinkėjus, padėtų rinkėjams išlaikyti saugų atstumą, galbūt neįgaliesiems padėtų tam tikrais atvejais. Tie savanoriai, pagal mūsų specialią tvarką rinkimų organizavimo COVID 19 pandemijos metu yra tikra labai pageidautini – tai būtų ir iš viešojo, ir iš privataus sektoriaus, nevyriausybinio, privačių organizacijų“, – sakė ji.

„Galbūt šauliai girdi ir galėtų atsiliepti – tai būtų labai svarbi pagalba. Tikimės, kad tų žmonių dėka mums pavyktų sukontroliuoti žmonių srautus, išvengti maišymosi“, – tvirtino L. Matjošaitytė.

Seimo rinkimai vyks spalio 11 dieną.

Siekiant laikytis saugumo dėl plintančio koronaviruso ir tolygiau paskirstyti rinkėjų srautus, VRK šią savaitę nusprendė pailginti išankstinį balsavimą savivaldybėse – jis vyks ne kaip įprasta dvi, o keturias dienas, taip pat valanda ilgėja ir komisijų darbo laikas – balsuoti žmonės galės nuo 7 val. ryto iki 20 val. vakaro.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

JONAS

Visus tuos užsienio balsuotojus turi gerai patikrinti nes kitaip tauta tikrai bus apgauta

kauniete

TIESIOG DIRBTINAI KELIA CIONGUS PLIURPIA NESAMONES PALIKIT TAUTA RAMYBĖJE KOMBINATOREI KOMEDIJANTAI GAL DAR KUBILIAUS VANDENS PATRANKAQS PASISTATYKITE

Rasa

Kas ta Matijošaityte paskyrė tokiam darbui MERGINA NESUGEBA NETINKA TIK VARGSTA IR TAUTA VARGINA SU SAVO PASISAKYMAIS O REKLAMA IR TAS ŠUDO MALIMAS TU AFERISTU TURĖJO BUT PRIEŠ MĖNESI NUTRAUKTAS IR MIESTAS APVALYTAS NUO TOKIOS PROPAGANDOS KAD ŽMONES ATSIPALAIDAVE SUSIKAUPE EITU BALSUOTI
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS