VRM: Rūdninkų poligone planuojama apgyvendinti 800 neteisėtų migrantų | Diena.lt

VRM: RŪDNINKŲ POLIGONE PLANUOJAMA APGYVENDINTI 800 NETEISĖTŲ MIGRANTŲ

Rūdninkų poligone planuojama apgyvendinti 800 neteisėtų migrantų, pirmieji 380 atvykėliai ketvirtadienį buvo atvežti į vietą, informuoja Vidaus reikalų ministerija (VRM).

Ministerija taip pat ramina vietos gyventojus, kad migrantai bus vežami palaipsniui, vertinant saugumo situaciją, miestelyje bus sustiprintos policijos pajėgos.

„Kalbėdamas su gyventojų atstovais patikinau, kad turime planų Rūdninkų poligone apgyvendinti apie 800 neteisėtų migrantų. Pasakiau, kad jie bus pradėti čia vežti artimiausiu metu ir palaipsniui, siekiant įvertinti saugumo situaciją šioje apgyvendinimo vietoje“, – pranešime cituojamas su bendruomene susitikęs viceministras Vitalijus Dmitrijevas.

„Suprantame žmonių nerimą, tačiau darome viską, ką galime, kad jo būtų mažiau. Ir toliau nuolat bendrausime su vietos gyventojais, Rūdninkų seniūnija ir teiksime visą informaciją, tarsimės ir ieškosime bendrų sprendimų“, – tvirtino viceministras.

Ministerijos pranešime nurodoma, kad pirmieji 380 migrantų ketvirtadienį buvo atvežti į Rūdninkų poligoną, o tą pačią dieną apie 14 val. apie jų perkėlimą buvo pranešta savivaldybės merui.

Ministerija pažymi, kad migrantus nuolat saugo Viešojo saugumo tarnyba, žada, kad Rūdninkų miestelyje bus sustiprintos policijos pajėgos.

Suprantame žmonių nerimą, tačiau darome viską, ką galime, kad jo būtų mažiau.

Pasak pranešimo, „bendruomenės nuogąstavimai buvo išgirsti, paskirti asmenys, kurie įpareigoti dalytis informacija su bendruomene, vienas jų Valstybės sienos apsaugos pareigūnas, o kitas – seniūnijos atstovas“.

Rūdninkų gyventojai penktadienį Seime surengtoje spaudos konferencijoje sakė dėl poligone apgyvendintų neteisėtų migrantų besijaučiantys nesaugūs.

Iš valdžios jie prašė pasirūpinti geresniu miestelio apšvietimu, senyvo amžiaus žmonėms išdalinti pagalbos mygtukus, užtikrinti geresnį mobilųjį ryšį, užtikrinti, kad visa teritorija, kur apgyvendinti migrantai, būtų aptverta.

Anksčiau šią savaitę, pirmadienio vakarą, keliasdešimt protestuotojų priešindamiesi migrantų apgyvendinimui blokavo kelią į Rūdninkų poligoną. Jie buvo pareigūnų patraukti jėga.

Šiemet sieną iš Baltarusijos į Lietuvą perėjo per 3 tūkst. neteisėtų migrantų, dešimtis kartų daugiau nei buvo per visus 2020 metus.

Lietuva dėl išaugusios neteisėtos migracijos yra paskelbusi ekstremalią situaciją. Šalies pareigūnai laikosi pozicijos, jog išaugę migracijos srautai yra organizuota Minsko režimo akcija prieš Lietuvą.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Kopustas.

Nu smagu, ka jau cia ir bepridursi? Taip turbut gali nutikt tik lietuvoje, o Protingesnese Salyse tokiu Cirku tikrai nera ir nebuna.

Nemanau

kad sprendimas statyti palapines yra ūkiškas. Taigi ateis šaltasis periodas, žiema, o tokios vietos, manau, tikrai netiks žmonių apgyvendinimui. Reikėtų statyti kaip Skandinavijoje namelius miškuose. Tuo labjau, kad mūsų miškuose dabar vien plyni kirtimai ( visur laisvų plikų plotų perteklius..), o šitų migrantų dar ilgai ne tik kad neatsikratysim, bet ir jų srauto nesustabdysim.

Kodėl, \\\\\\...//////

ne Lukiškčse,arba austėjos darželiuose,K.M. mokyklėlėse ???.---K O D Ė L ??????????????..Jų klanas tą košę užvirė.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS