VRM siūlo išplėsti tarnybiniais automobiliais besinaudojančių pareigūnų ratą | Diena.lt

VRM SIŪLO IŠPLĖSTI TARNYBINIAIS AUTOMOBILIAIS BESINAUDOJANČIŲ PAREIGŪNŲ RATĄ

  • 2

Vidaus reikalų ministerija (VRM) siūlo plėsti tarnybiniais lengvaisiais automobiliais turinčių teisę naudotis asmenų būrį. Tačiau tokią iniciatyvą kritikuoja Teisingumo ir Finansų ministerijos, rašo „Lietuvos žinios“.

Finansų ministerija primena, jog pagal Vidaus tarnybos statutą pareigūnams, dėl tarnybinio būtinumo arba rotacijos perkeltiems į kitas pareigas kitoje vietovėje, yra numatytas aprūpinimas tarnybiniu butu arba jam kompensuojamos gyvenamųjų patalpų išlaikymo, važiavimo į tarnybos vietą keleiviniu ar asmeniniu transportu išlaidos.

„Siekdami taupiai naudoti valstybės biudžeto lėšas, manytume, kad neturėtų būti plečiamas ratas asmenų, kurie galėtų naudotis tarnybiniais lengvaisiais automobiliais“, - konstatavo Finansų ministerijos atstovai.

VRM kanclerio Algirdo Stončaičio teigimu, Vyriausybei teikiamas siūlymas – logiškas ir motyvuotas, nes dabar valstybės tarnyboje rotacija realiai vyksta tik policijoje. Procesą reguliuoja Vyriausybės priimtas nutarimas, taikomas išskirtinai policijos vadovams.

A.Stončaitis priminė, jog įsigaliojus naujajam Vidaus tarnybos statutui nuo sausio jau rotuojami ir valstybės sienos apsaugos rinktinių bei užkardų vadai, priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo tarnybos valdybų viršininkai.

„Kad šis procesas vyktų, reikia, jog minėtos nuostatos galiotų ne tik policijos vadovams, bet ir kitiems naujai rotuojamiems pareigūnams. Bendras principas yra toks: jei pareigūnas rotuojamas, jam reikia pasiūlyti kokį nors kompensacinį mechanizmą“, – „Lietuvos žinioms“ sakė kancleris.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

tai

gales traiskyti pensininkus uzsipyle i abu galus ir maziau bus ismoku....

MOKESCIU MOKETROJAS

NEPRITARIU NES TAI BARNGUS MALONUMAS,KAM REIKIA NAUDOTI MOKESCIU MOKETOJU PINIGUS,

SUSIJUSIOS NAUJIENOS