VRM žada spręsti dėl M. Drobiazko pilietybės artimiausiu metu, VSD grėsmių neįžvelgia | Diena.lt

VRM ŽADA SPRĘSTI DĖL M. DROBIAZKO PILIETYBĖS ARTIMIAUSIU METU, VSD GRĖSMIŲ NEĮŽVELGIA

  • 9

Valstybės saugumo departamentui (VSD) neįžvelgus grėsmių dėl ledo šokėjos Margaritos Drobiazko, Vidaus reikalų ministerija (VRM) žada artimiausiu metu priimti sprendimą dėl jos pilietybės, antradienį skelbia LRT naujienų portalas.

„Vidaus reikalų ministerija, gavusi iš visų atsakingų institucijų ir teisėsaugos tarnybų duomenis, detaliai susipažins su visa informacija ir artimiausiu metu priims sprendimą dėl Margaritos Drobiazko pilietybės“, – rašoma portalui perduotame VRM Strateginės komunikacijos skyriaus komentare.

Dėl pilietybės panaikinimo M. Drobiazko birželį į VRM kreipėsi grupė Seimo narių. Jie prašė įvertinti pagrindus panaikinti Lietuvos pilietybę čiuožėjai pagal kovą įsigaliojusias įstatymo pataisas, leidžiančias atimti išimties tvarka įgytą pilietybę asmeniui, savo veiksmais keliančiam grėsmę Lietuvos ar jos sąjungininkų saugumo interesams ir taip žeminančiam šalies vardą.

Pagal galiojančią tvarką, VRM turėtų kreiptis į Pilietybės reikalų komisiją, kuri teiktų rekomendaciją prezidentui Gitanui Nausėdai, priimsiančiam galutinį sprendimą dėl pilietybės panaikinimo.

Savo ruožtu Valstybės saugumo departamentas LRT nurodė, jog „neturi sprendimų priėmėjams teiktinų žvalgybos duomenų dėl asmens keliamos grėsmes valstybės saugumui“.

Tuo metu Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Teisės fakulteto dekanas, buvęs Konstitucinio Teismo pirmininkas Dainius Žalimas naujienų portalui teigė, kad minima VSD išvada turėtų padėti tašką diskusijose dėl M. Drobiazko pilietybės panaikinimo, nes nelieka teisinių argumentų, leidžiančių toliau šį klausimą svarstyti.

Minima Pilietybės įstatymo pataisa ir buvo parengta reaguojant į pernai vasarą kilusį rezonansą dėl M. Drobiazko ir Povilo Vanago elgesio, kai jie rugpjūtį Sočyje, Rusijoje, dalyvavo šou programoje. Ją surengė Rusijos prezidento atstovo spaudai Dmitrijaus Peskovo žmona Tatjana Navka.

Nuostata dėl pilietybės panaikinimo galioja tik išimties tvarka Lietuvos pilietybę gavusiems asmenims, turintiems ir kitos valstybės pilietybę. Tokių šiuo metu per 800.

Po M. Drobiazko ir P. Vanago pasirodymo Sočyje prezidentas G. Nausėda iš jų atėmė Lietuvos valstybės apdovanojimus, anksčiau suteiktus už nuopelnus valstybei.

Rusijoje gimusiai ir gyvenančiai M. Drobiazko Lietuvos pilietybė buvo suteikta išimties tvarka už nuopelnus sporto srityje.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Jonas

Tik.uz tai kad arimti pasa.Tegul putinas pasirupina jais idiotais.

ramybės

Kam naudingas tas širšalas? VSD pateikus išvadą, atrodo, objektyvios priežasties atimti nėra. Tai tegu ir neatiminėja. O kaip kas bus ateityje, pamatysim.

pilietybė...

už ką atimti ???
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS