VSAT dar kartą ieškos galinčiųjų statyti naują centrą migrantams: skelbs tarptautinį konkursą | Diena.lt

VSAT DAR KARTĄ IEŠKOS GALINČIŲJŲ STATYTI NAUJĄ CENTRĄ MIGRANTAMS: SKELBS TARPTAUTINĮ KONKURSĄ

Pasikonsultavusi rinkoje, Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) dar kartą ieškos galinčiųjų statyti naują multifunkcinį centrą migrantams.

Pabradės Užsieniečių registracijos centro teritorijoje centre planuojama pastatyti du pastatus migrantų apgyvendinimui, siekiant gerinti jų gyvenimo sąlygas.

Vis dėlto vasarį pirmą kartą rengtas pirkimas buvo nesėkmingas. Kaip BNS nurodė VSAT atstovas Gedrius Mišutis, konkursas buvo nutrauktas, nes „keli dalyviai neatitiko techninių specifikacijų“.

Pasak jo, tuomet pradėti ruošti dokumentai naujam pirkimui, vykdytos ir konsultacijos su rinkos dalyviais.

„Sulaukėme pasiūlymų, pastabų, užklausimų. Žvelgdami į juos spręsime, ar koreguoti, ar nekoreguoti technines specifikacijas. Tikslas – konkursą kaip įmanoma labiau priartinti prie tikrovės“, – kalbėjo pasieniečių atstovas.

Užsieniečių registracijos centre planuojama statyti du keturių aukštų pastatus, kuriuose galėtų gyventi apie 450 žmonių.

Anksčiau planuota, jog tam reikės 5–6 mln. eurų Europos Sąjungos lėšų, tačiau dėl kylančių kainų dabar statybos turėtų atsieiti 7,5 mln. eurų.

Pasak G. Mišučio, tokio masto pirkimas leidžia skelbti tarptautinį konkursą.

„Jis bus paskelbtas artimiausiu metu ir šiuo atveju jis bus tarptautinis, – teigė VSAT atstovas. – Ta vertė leidžia jį traktuoti kaip tarptautinį.“

Iš viso planuojamo multifunkcinio centro plotas turėtų siekti 5,1 tūkst. kvadratinių metrų.

Pastatuose numatyta įrengti sporto, užimtumo, maldos kambarius, taip pat gyvenamuosius kambarius su atskiromis sanitarinėmis patalpomis, virtuves, valgyklą, treniruoklių salę, vaikų kambarius, rūkomuosius, kabinetus psichologams ir socialiniams darbuotojams.

Infrastruktūra migrantams Lietuvoje plečiama pernai kilus migracijos krizei, kai į šalį per pasienį su Baltarusija neteisėtai pateko daugiau nei 4 tūkst. asmenų.

Lietuva teigia, jog šį srautą organizavo Baltarusijos režimas, ir vadino tai hibridine ataka.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS