VSAT: pasienyje su Baltarusija apgręžti 38 neteisėti migrantai | Diena.lt

VSAT: PASIENYJE SU BALTARUSIJA APGRĘŽTI 38 NETEISĖTI MIGRANTAI

  • 6

Pasienyje su Baltarusija praėjusią parą apgręžti 38 neteisėti migrantai, penktadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Latvijos pasienyje ketvirtadienį užsieniečiai sieną nelegaliai bandė kirsti 28 kartus, Lenkijos pareigūnai į šalį trečiadienį neįleido 98 migrantų.

Šiemet VSAT pareigūnai neleistinose vietose į Lietuvą iš Baltarusijos iš viso neleido patekti 585 neteisėtiems migrantams. 2022 metais Lietuvos pasieniečiai apgręžė 11,2 tūkst. tokių asmenų.

Nuo 2021 metų rugpjūčio 3 dienos, kai Lietuvos pasieniečiai įgijo teisę apgręžti neteisėtus migrantus, jų iš Baltarusijos į šalį neįleista 19,9 tūkstančio. Dalis užsieniečių į Lietuvą patekti bandė ne vieną kartą.

VSAT teigia, kad Baltarusijos pareigūnai aktyviais veiksmais prisideda prie neteisėtos migracijos į Lietuvą ir Europos Sąjungą.

2021 metais iš Baltarusijos į Lietuvą neteisėtai atvyko beveik 4,2 tūkst. migrantų, bet, pasibaigus judėjimo apribojimams, didžioji dalis jų paliko šalį.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

na ka gauja saugo savo teritorija

reiškia dar ne viską pavogė, kai nebus ko paimti jie atidarys sienas

Budelis

Vyti lauk visus svetimsalius parazitus!

Dainius

Dėl migrantų Malmė tapo vienų pavojingiausiu miestu Europoje. Švedai uždarė savo sieną migrantams ir teigia kad migrantai negali integruotis. Kai Malmė taps negyvenama dėl jų, jie pasirinks kitą miestą kur siaubti, prievrtauti, griauti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS