VSAT skiriami papildomi 600 tūkst. eurų pareigūnų atlyginimams | Diena.lt

VSAT SKIRIAMI PAPILDOMI 600 TŪKST. EURŲ PAREIGŪNŲ ATLYGINIMAMS

Valstybės sienos apsaugos tarnybai (VSAT) skiriami papildomi 600 tūkst. eurų, už kuriuos bus mokami atlyginimai migrantų antplūdžiui suvaldyti papildomai pasamdytiems pareigūnams.

Vyriausybė trečiadienį pritarė Finansų ministerijos siūlymui skirti papildomus 600 tūkst. eurų darbo užmokesčiui naujai įsteigtoms pareigybėms VSAT išlaikyti.

Kaip BNS informavo VSAT, 2021 metais prasidėjus migrantų antplūdžiui, buvo steigiamos ir komplektuojamos papildomos reikalingos pareigūnų pareigybės migracijos antplūdžiui suvaldyti. Dalis jų buvo išlaikomos ES lėšomis.

„Migracijos procesams nusistovėjus, pareigūnų pareigybės perskirstytos į VSAT padalinius prie Baltarusijos Respublikos sienos ir išlaikomos Valstybės biudžeto lėšomis. 2023 metais įsteigtoms pareigybėms išlaikyti VSAT negavo papildomų asignavimų, todėl susidarė lėšų trūkumas darbo užmokesčiui“, – teigiama tarnybos komentare.

2021 metais iš Baltarusijos į Lietuvą neteisėtai atvyko beveik 4,2 tūkst. migrantų, bet, pasibaigus judėjimo apribojimams, didžioji dalis jų paliko šalį.

VSAT teigia, kad Baltarusijos pareigūnai aktyviais veiksmais prisideda prie neteisėtos migracijos į Lietuvą ir Europos Sąjungą.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

senis

nuotraukoj užfisuota dvikova policininko ir lengvojo automobilio.

Na daba tai

Ir KINZALUS sugebes klumpem numusinet.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS