VSAT vadas Vietname tariasi dėl kovos su neteisėta migracija | Diena.lt

VSAT VADAS VIETNAME TARIASI DĖL KOVOS SU NETEISĖTA MIGRACIJA

  • 3

Lietuvos pasieniečių vadovas Renatas Požėla su vizitu lankosi Vietname, kur su šios šalies pareigūnais aptars dvišalį bendradarbiavimą kovoje su neteisėta migracija.

Kaip skelbia VSAT, viena pagrindinių problemų, su kuria susiduria Lietuvos pasieniečiai, yra susijusi su neteisėtai šalyje esančių bei sulaikytų Vietnamo piliečių asmens tapatybės nustatymu ir grįžimo dokumentų gavimu, tam būtinas intensyvesnis Vietnamo institucijų bendradarbiavimas.

Tris dienas truksiančio vizito metu Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) vadas Vietnamo Socialistinėje Respublikoje sutiks su Visuomenės saugumo ministerijos Užsienio santykių bei Imigracijos departamentų pareigūnais. Susitikimų metu bus kalbama apie dvišalį bendradarbiavimą siekiant efektyviau kovoti su Vietnamo piliečių neteisėta migracija. R.Požėla su Vietnamo pareigūnais aptars ir efektyvesnio keitimosi informacija apie Lietuvoje sulaikytus vietnamiečius galimybes bei galimą teisinį reglamentavimą, nustatantį dvišalio bendradarbiavimo tvarką.

Pagal Lietuvos pasieniečių sulaikytų nelegalių migrantų pilietybes vietnamiečių pastaraisiais metais yra daugiausiai. 2012 metais VSAT pareigūnai sulaikė 123 Vietnamo piliečius, bandžiusius neteisėtai patekti į Lietuvą. 2013 metais pasieniečiams įkliuvo 80, 2014 metais – 301, 2015 metais – 382, 2016 metais – 226 Vietnamo piliečiai.

Pastaruoju metu Lietuvoje sulaikomi vietnamiečiai ją pasiekia dviem maršrutais. Pirmasis – iš savo šalies lėktuvais jie atskrenda iki Maskvos, tada automobiliais gabenami iki Baltarusijos. Iš jos migrantai bando neteisėtai pereiti sieną į Lietuvą. Tada jų tikslas automobiliais kartu su gabentojais vykti į Lenkiją ir Vokietiją.

Antras maršrutas – Vietnamo piliečiai iš savo šalies atskrenda į Maskvą. Iš jos automobiliais su gabentojais vyksta iki sienos su Latvija. Tada migrantai neteisėtai pergabenami į Latvijos teritoriją. Iš čia į Vakarų Europą jie gabenami tranzitu per Lietuvą.

Tarp pernai VSAT pareigūnų sulaikytų užsieniečių 43 proc. į Lietuvą bandė patekti pirmuoju maršrutu, 57 proc. – antruoju. Tai rodo, kad sustiprinus Lietuvos sienos su Baltarusiją apsaugą gabentojams patogiau rinktis maršrutus per Latviją, o vėliau vietnamiečius vežti per Šengeno vidaus sieną su Lietuva bei pastarosios vidaus sieną su Lenkija.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

klp

...Linkevicius i Japonija, VSAT vadas i Vietnama,pienas i Kinija...ar Lietuva tai Europa ar Azija...? Ir kiek mums bus naudos ....

Anonimas

Mozambikas Afrikoje rengia emigrantų šuolį į Lietuvą. Lekiam ten...

pypenas

Sekantį apsilankymą reikėtų daryti šiaurės ašigalyje,tartis su baltom meškom....??????

SUSIJUSIOS NAUJIENOS