Prezidentas priėmė VSD direktoriaus D. Jauniškio priesaiką | Diena.lt

PREZIDENTAS PRIĖMĖ VSD DIREKTORIAUS D. JAUNIŠKIO PRIESAIKĄ

  • 7

Paskyrimas vadovauti Valstybės saugumo departamentui (VSD) antrą kadenciją yra didelio pasitikėjimo ženklas, antradienį priimdamas Dariaus Jauniškio priesaiką sakė prezidentas Gitanas Nausėda.

„Tai yra didelio pasitikėjimo ženklas skirti žmogų antrai kadencijai tokioje atsakingoje institucijoje“, – teigė valstybės vadovas.

„Jūsų pirmosios kadencijos veiklos rezultatai padarė gerą įspūdį tiek Lietuvos visuomenei, tai patvirtina ir visuomenės apklausos, kuriose matyti, kad pasitikėjimas Valstybės saugumo departamentu yra vienareikšmiai išaugęs, tai daro įspūdį ir man, kaip Lietuvos Respublikos prezidentui“, – sakė G. Nausėda.

Jis išskyrė D. Jauniškio vaidmenį per pernai lapkritį įvykdytus vadinamuosius šnipų mainus, kai du Lietuvos ir vienas Norvegijos piliečiai buvo iškeisti į du Lietuvoje nuteistus Rusijos šnipus.

„Aš matau šią operaciją kaip puikų bendradarbiavimo pavyzdį tarp Prezidentūros, VSD ir Seimo, kuris priėmė visus reikalingus įstatymus, kad būtų sudarytos teisinės sąlygos šiai operacijai sėkmingai atlikti. Manau, ji įeis į mūsų valstybės ir kitų valstybių žvalgybų istoriją“, – antradienį sakė G. Nausėda.

VSD direktorius D. Jauniškis antradienį prisiekęs pradėjo antrą kadenciją šiose pareigose.

Praėjusią savaitę Seimas pritarė jo kandidatūrai. Pagal įstatymą, VSD direktorių skiria ir atleidžia prezidentas Seimo pritarimu.

G. Nausėda D. Jauniškio kandidatūrą vadovauti VSD antrą kadenciją, kai tik Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas patvirtino, kad departamento vadovybė veikė teisėtai davusi nurodymą surinkti duomenis apie kandidatų į prezidentus aplinką.

Komitetas tyrimą atliko pagal pranešėjo informaciją, kad VSD vadovybės nurodymu 2018–2019 metais žvalgyba galbūt neteisėtai rinko informaciją apie tuometinio kandidato į prezidentus G. Nausėdos aplinkos žmones ir diplomatą Vygaudą Ušacką. Žvalgybininko pateiktame asmenų, apie kuriuos VSD galėjo rinkti informaciją, sąraše nurodyta daugiau kaip 60 pavardžių, tarp jų daug žinomų žmonių iš verslo, kultūros, pramogų sferų.

VSD vadovas tvirtino, kad asmenys tikrinti laikantis įstatymų, o pašaliniams asmenims patikrinimų duomenys neteikti.

Tuo metu buvęs Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Vytautas Bakas, kuriam buvo pateikta pirminė informacija apie galimus pažeidimus VSD, kėlė versiją, kad informacija rinkta G. Nausėdos prašymu.

D. Jauniškis vadovauti VSD pirmą kartą paskirtas 2015 metų balandžio 13 dieną.

GALERIJA

  • Prezidentas priėmė VSD direktoriaus D. Jauniškio priesaiką
  • Prezidentas priėmė VSD direktoriaus D. Jauniškio priesaiką
  • Prezidentas priėmė VSD direktoriaus D. Jauniškio priesaiką
  • Prezidentas priėmė VSD direktoriaus D. Jauniškio priesaiką
  • Prezidentas priėmė VSD direktoriaus D. Jauniškio priesaiką
R. Dačkaus / Prezidentūros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Gytautas Vrubliauskas

Aš vieną dieną ten stovėsiu, tik dėl Jūsų, mano mielieji ir gerbiamieji rinkėjai! Ačiū, kad pasitikite šią sunkią akimirką Lietuvai. Džiaz-mast-gou-on!

man patinka:))

foto. kur ..Nauseda "su violetenems rankoms" stovi (kaip "fantomasas") :)) Na . o Jauniskis- su baltais ( kaip zurnalistas).....:)) Bet, filme "Fantomas" - buvo tik vienas aktoris-- Zan Mare .. O-- ne Nauseda ir ne. Jauniskis.( toks pats kaip ir -komisar Ziuv ( Lui Diufeines) ...:)))

Patarėjas kai kuriais klausimais

Viskas kaip buvo taip ir liko Lietuvos gerovėje ,su ministru susisiekimo pasimokė ,kam to reikia ,taip ramiau.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS