VTEK prašo papildomų duomenų dėl ugniagesių vado K. Lukošiaus | Diena.lt

VTEK PRAŠO PAPILDOMŲ DUOMENŲ DĖL UGNIAGESIŲ VADO K. LUKOŠIAUS

  • 1

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) prašo Vidaus reikalų ministerijos papildomų duomenų dėl ugniagesių vado Kęstučio Lukošiaus sprendžiant, ar yra pagrindo pradėti tyrimą dėl jo galbūt supainiotų interesų.

Ministras Eimutis Misiūnas prašė įvertinti portale 15min.lt praėjusią savaitę paskelbtą informaciją, kad K.Lukošius, prieš pusmetį tapęs ugniagesių vadu, įsigijo nebaigtą statyti namą iš savo buvusio darbdavio – priešgaisrinės saugos srityje veikiančios konsultavimo ir projektų priežiūros įmonės „Poliprojektas“. Publikacijoje nurodyta, kad „Poliprojekto“ valdoma įmonė „Investavimo projektai“ taip pat nupirko K.Lukošiaus turėtos įmonės „Gaisriniai tyrimai“ akcijas už 25 tūkst. eurų. Tai įvyko K.Lukošiui jau tapus PAGD vadovu.

VTEK prašo ministerijos patikslinti, ar K.Lukošius, pradėjęs eiti PAGD vadovo pareigas, dalyvavo rengiant, svarstant ar priimant sprendimus, susijusius su bendrovėmis „Poliprojektas“ ar „Investavimo projektai“.

„Be to, VTEK duomenimis, K.Lukošiui artimas asmuo valdo bendrovių „Fire expert” ir „Fire experts“ akcijas, o vienai iš jų vadovauja“, – nurodo komisija.

VTEK taip pat prašo pateikti turimą informaciją, ar iš tiesų K.Lukošius, kaip teigia pats, nusišalino nuo visų sprendimų, kuriais jo buvusi darbovietė gali būti suinteresuota.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

liepa

Penkios įmones Vilniuje, kur figūruoja vardas - K.Lukošius, tikra MAFIJA.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS