VTEK tirs buvusio „Registrų centro“ Sertifikatų centro vadovo elgesį | Diena.lt

VTEK TIRS BUVUSIO „REGISTRŲ CENTRO“ SERTIFIKATŲ CENTRO VADOVO ELGESĮ

  • 0

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pradėjo tyrimą dėl buvusio valstybės įmonės „Registrų centras“ Sertifikatų centro vadovo Mindaugo Žaliuko elgesio.

Bus aiškinamasi, ar jis nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimų informuoti vadovą apie priimtą pasiūlymą pereiti į kitą darbą, taip pat - vienerius metus atstovauti fiziniams ar juridiniams asmenims institucijoje, kurioje per paskutinius metus dirbo, praneša VTEK.

Tyrimas pradėtas gauto pranešimo pagrindu, rašoma VTEK pranešime. Teigiama, kad M. Žaliukas eina bendrovės „EME solution“ direktoriaus pareigas, į kurias jis esą buvo skirtas tuomet, kai dar dirbo „Registrų centre“. VTEK aiškinsis, ar M. Žaliukas laikėsi įstatymo reikalavimo pranešti „Registrų centro“ vadovybei apie priimtą pasiūlymą dirbti „EME solution“, su kuria „Registrų centras“ turi sutartinių santykių ir kurios veiklos sritis galbūt sutampa su M. Žaliuko „Registrų centre“ vykdytomis tarnybinėmis funkcijomis. Taip pat VTEK tirs aplinkybes, kai M. Žaliukas 2019 m. sausį „EME solution“ vardu galbūt pateikė raštą dėl sutarties tarp šios bendrovės ir „Registrų centro“ nutraukimo padarinių apskaičiavimo.

Tyrimui atlikti Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos įstatymas numato trijų mėnesių terminą. Tyrimo pradėjimas savaime nereiškia pažeidimo nustatymo.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS