Per karantiną gyvai stebėjęs krepšinio rungtynes, Panevėžio meras įstatymo nepažeidė | Diena.lt

PER KARANTINĄ GYVAI STEBĖJĘS KREPŠINIO RUNGTYNES, PANEVĖŽIO MERAS ĮSTATYMO NEPAŽEIDĖ

  • 2

Panevėžio miesto meras Rytis Mykolas Račkauskas, per karantiną gyvai stebėjęs krepšinio rungtynes, kai žiūrovai dar nebuvo į jas įleidžiami, įstatymo nepažeidė, trečiadienį vienbalsiai nusprendė Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK).

Etikos sargai aiškinosi, ar politikas nepasinaudojo tarnybinėmis pareigomis ar statusu asmeninai naudai gauti, taip pat – ar nepriėmė neleistinos dovanos, kai gyvai balandį stebėjo Panevėžio „Lietkabelio“ ir Kauno „Žalgirio“ rungtynes.

Tuo metu žiūrovai į sporto renginius dar nebuvo įleidžiami.

VTEK nustatė, kad merą į „Lietkabelio“ namų rungtynes pakvietė pats krepšinio klubas. Iš jo paaiškinimų matyti, kad R. M. Račkauskas, kaip renginio dalyvis, yra nuolat kviečiamas atvykti į rungtynes padrąsinti komandą, sveikinti žaidėjus, teikti apdovanojimus.

Tyrimo duomenys rodo, kad R. M. Račkauskas rungtynėse dalyvavo ne kaip šį sporto renginį stebėjęs privatus asmuo, bet kaip sporto sritį kuruojantis ir savivaldybę reprezentuojantis aukščiausias vietos valdžios pareigūnas.

„Įgaliojimus reprezentuoti savivaldybę jam suteikia Vietos savivaldos įstatymas. Taigi, VTEK vertinimu, klubo kvietimas į varžybas nelaikytinas dovana ar paslauga, taip pat ši situacija negali būti vertinama kaip pasinaudojimas tarnybinėmis pareigomis ar tarnybiniu statusu asmeninei naudai gauti“, – rašoma VTEK pranešime.

Etikos sargai pabrėžia, kad vertino tik mero elgesį derinant viešuosius ir privačius interesus, o ne tai, ar nebuvo pažeistos karantino nuostatos.

Vertinant, ar asmuo nepasinaudojo tarnybinėmis pareigomis ar tarnybiniu statusu asmeninei naudai gauti turi būti nustatytos faktinės aplinkybės, kad jis pats, pabrėždamas savo tarnybinį statusą, aktyviai išreikštais veiksmais siekė iš fizinio ar juridinio asmens gauti sau asmeninės naudos.

Tyrimo metu tokių faktinių įrodymų nenustatyta.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

taigi

Neturi ką veikti visokios etikos ir kt. komisijos, atseit svarsto. Gėda. Prikurpta niekinių biurokratinių etatų etatėlių. Vis pinigai byra į kišenes.

Anonimas

nieko jam nebus uzglaistys

SUSIJUSIOS NAUJIENOS