Senelis Kalėda Rokiškyje įžiebė eglutę | Diena.lt

SENELIS KALĖDA ROKIŠKYJE ĮŽIEBĖ EGLUTĘ

  • 0

Penktadienį Rokiškis įsiliejo į gražiausių metų švenčių laukimą ir Nepriklausomybės aikštėje iškilmingai įžiebė eglutę. Iš Rokiškio kilęs ir šiuo metu per Lietuvą jau keliaujantis vyriausiasis senelis Kalėda, įsikūręs paslaptingoje vietoje, miesto gyventojus šiemet sveikino virtualiai – nuotolinį renginį rokiškėnai galėjo stebėti tiesioginės transliacijos metu.

„Šiemetinė eglutės įžiebimo šventė išskirtinė tuo, kad ji sujungė visuose Lietuvos ir viso pasaulio kampeliuose pasklidusius rokiškėnus – jei pandemija jaukia jų planus šventėms grįžti namo, jie tai galėjo padaryti bent virtualiai – pabūti savo mieste, savo namuose. Labai stengiamės, kad šiemet šventės būtų ne mažiau šventiškos jaukiai įsitaisius ant sofos, tad dar iki eglutės įžiebimo visos miesto kultūros įstaigos rokiškėnus džiugino neišeinant iš namų. Įžiebus eglutę, virtualūs siurprizai nesibaigia – kasdien siųsime virtualius muzikinius sveikinimus, kiekvieną sekmadienį transliuosime adventinius vargonų koncertus“, – pasakoja Rokiškio kultūros centro direktorė Vaiva Kirstukienė.

Rokiškio eglutės viršūnę papuošė įspūdinga žvaigždė, kurios trafaretu rokiškėnai dalinsis po eglutės įžiebimo ir galės ja puošti savo namų langus. Šalia pagrindinės eglės nusidriekė gražia tradicija tapusi eglių alėja – Rokiškio gyventojai ir čia įsikūrusios įmonės kasmet miestui dovanoja šiuos medelius, kuriais po švenčių atkuriami parkai.

Nepriklausomybės aikštėje šalia šv. Mato bažnyčios buvo įkurdinta įspūdingo dydžio ąžuolinė prakartėlė, kurios figūrų aukštis siekia net iki dviejų metrų. Prakartėlę Rokiškio krašto muziejuje vykusio plenero metu kūrė Lietuvoje gerai žinomi tautodailės menininkai Saulius Lampickas, Adolfas Teresius, Rimantas Zinkevičius, Artūras Janickas, Gintaras Varnas, Eduardas Titas ir Kęstutis Krasauskas. Po švenčių prakartėlė ne tik papildys muziejuje sukauptą kolekciją, bet ir keliaus per viešąsias miesto erdves, bažnyčias, kitus miestus ir, tikimasi, reprezentuos Lietuvos tautodailę kitose šalyse.

Eglutės įžiebimo šventę penktadienio vakarą lydėjo gyvieji paveikslai, įkurdinti skirtingose miesto vietose – visi jie buvo parodyti tiesioginės transliacijos metu. Šalia Kalėdų eglės įsikūręs paveikslas buvo skirtas mažiausiems rokiškėnams, dar vienas spalvingas gyvasis paveikslas suspindo Savivaldybės aikštėje, o šalia Rokiškio krašto muziejaus polonezo ritmu pradėti šventes kvietė trečiasis gyvasis paveikslas – grafų Kalėdos. Šis dvaras, kuriame įsikūręs muziejus, kasmet tampa vieta, kurioje po eglės įžiebimo šventės apsigyvena senelio Kalėdos brolis ir visą mėnesį ten laukia svečių.

Rokiškėnai visas vietas galėjo virtualiai aplankyti tiesioginės transliacijos metu, o nekantriausiems, kurie būtinai norėjo viską apžiūrėti gyvai, buvo sudarytos sąlygos tai daryti pravažiuojant automobiliu ir nesibūriuojant. Išskirtinai tik namų ekranuose vaikai galėjo pamatyti patį Kalėdą, o mamytės ir tėveliai sužinojo, ką visai šeimai net tokiu neįprastu metu siūlo kalėdinis Rokiškis. Beje, senelis Kalėda pažadėjo, kad tie, kurie šventė namie saugodami save ir kitus arba nelipo iš automobilių ir nesibūriavo miesto aikštėse, gaus didesnes kalėdines dovanas.

GALERIJA

  • Senelis Kalėda Rokiškyje įžiebė eglutę
  • Senelis Kalėda Rokiškyje įžiebė eglutę
  • Senelis Kalėda Rokiškyje įžiebė eglutę
  • Senelis Kalėda Rokiškyje įžiebė eglutę
  • Senelis Kalėda Rokiškyje įžiebė eglutę
  • Senelis Kalėda Rokiškyje įžiebė eglutę
  • Senelis Kalėda Rokiškyje įžiebė eglutę
  • Senelis Kalėda Rokiškyje įžiebė eglutę
  • Senelis Kalėda Rokiškyje įžiebė eglutę
S. Daščioro nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS