Vyriausybė skyrė 119 mln. eurų tvorai Baltarusijos pasienyje statyti | Diena.lt

VYRIAUSYBĖ SKYRĖ 119 MLN. EURŲ TVORAI BALTARUSIJOS PASIENYJE STATYTI

Vyriausybė trečiadienį iš rezervo fondo skyrė 119,5 mln. eurų tvorai pasienyje su Baltarusija įrengti.

Trečiadienį Ministrų kabinetas priėmė nutarimą, numatantį, kad iš minėtos sumos 115,5 mln. eurų bus skirta pačiam fiziniam barjerui pasienyje su Baltarusija, dar apie 4 mln. teks prisidėti prie sienos stiprinimo priemonių, kurioms suteiktas Europos Sąjungos fondų finansavimas, įsigijimo.

Lėšas Valstybės sienos apsaugos tarnybai apmokant faktines išlaidas už įsigytas prekes, paslaugas, atliktus darbus siūloma pervesti dalimis.

Fizinį užtvarą pasienyje su Baltarusija Lietuva nusprendė įrengti siekdama sustabdyti neteisėtos migracijos srautą. Nuo praėjusių metų nelegaliai per šią sieną į Lietuvą pateko 4,2 tūkst. užsieniečių, dar beveik 8,2 tūkst. jų neįleisti į šalį.

Fizinio barjero – tvoros ir koncertinos – statybos turi būti baigtos iki rugsėjo 1 dienos, tam iš viso suplanuota skirti 152 mln. eurų. Fizinį barjerą įrenginėja valstybės valdoma įmonių grupė „Epso-G“.

Svarbiausiuose pasienio su Baltarusija ruožuose jau nutiesti apie 225 kilometrai koncertinos ir per 60 kilometrų tvoros.

Visas tvoros su koncertina ilgis bus kiek daugiau nei 500 kilometrų.

Bendras Lietuvos sienos su Baltarusija ilgis yra 679 kilometrai, daugiau nei 100 kilometrų siena eina upių ir ežerų krantais.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS