Vyriausybė spręs dėl skolos advokatams už valstybės garantuojamą teisinę pagalbą | Diena.lt

VYRIAUSYBĖ SPRĘS DĖL SKOLOS ADVOKATAMS UŽ VALSTYBĖS GARANTUOJAMĄ TEISINĘ PAGALBĄ

Vyriausybė trečiadienį spręs, ar skirti lėšų padengti skolą advokatams už valstybės garantuojamą teisinę pagalbą.

Trečiadienį Ministrų kabinetas tarp pasiūlymų perskirstyti šių metų biudžeto lėšas svarstys ir 398 tūkst. eurų perdalijimą Teisingumo ministerijai pavaldžioms sritims. Didžioji dalis lėšų būtų skirta advokatams už suteiktą valstybės garantuojamą teisinę pagalbą Sausio 13-osios byloje, likę pinigai – atlyginti asmenims teismuose priteistą žalą.

„Skola liks labai nedidelė, priklausomai nuo to, kiek gausime – planuojame ir atsiskaityti. Bet skola yra kintanti, dar šiemet liko trys mėnesiai, tad ji greičiausiai vėl atsiras, mes ją vėl dengsime“, – BNS sakė teisingumo ministras Elvinas Jankevičius.

Teisingumo ministerija iš viso prašė Finansų ministerijos 392 tūkst. eurų apmokėti valstybės garantuojamą teisinę pagalbą advokatams Sausio 13-osios byloje, tuo metu kompensuoti žalai pagal Europos Žmogaus Teisių Teismo (EŽTT) ir nacionalinių teismų sprendimus prašyta dar 130 tūkst. eurų.

Rugsėjo pradžioje Vyriausybė iš rezervo fondo jau buvo skyrusi 350 tūkst. eurų sumokėti už darbą valstybės skirtiems teisiamųjų gynėjams Sausio 13-osios byloje.

Advokatūros duomenimis, rugsėjo pabaigoje valstybė advokatams už valstybės garantuojamą teisinę pagalbą iš viso buvo skolinga 568 tūkst. eurų.

Šių metų biudžete antrinės teisinės pagalbos teikimui buvo numatyta 3,8 mln. eurų, tačiau dėl išlaidų Sausio 13-osios byloje jų nepakako ir susidarė skola.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

advokatura

kur ziuri advokatura? kur nukista beveik 300 advokatu pasirasyta peticija? kodel advokatura neproteztuoja jog budama skolinga ir neveikli antrine teis. pasl. tarnyba kviecia naujus advokatus sutartis sudaryti? mokescius tai renka

melagiai

meluoja ministras lad skola advokatams nedidele. jis gi turtingiausias ministras. jam gal ir nedidele ta skola o ka daryti advokatams jei truksta butiniems mokesciams ir maistui?..ir ne vien sausio 13 byla svarbi.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS