L. Savickas: pajamų ir darbo vietų išsaugojimui jau išmokėta 88 mln. eurų | Diena.lt

L. SAVICKAS: PAJAMŲ IR DARBO VIETŲ IŠSAUGOJIMUI JAU IŠMOKĖTA 88 MLN. EURŲ

Priemonėms, susijusioms su gyventojų pajamų ir darbo vietų išsaugojimu, jau išmokėta apie 88 mln. eurų, sako Vyriausybės pirmasis vicekancleris Lukas Savickas.

„Priemonėms, susijusioms su darbo vietų ir gyventojų pajamų išsaugojimu, jau išmokėta apie 88 mln. eurų. Vien per gegužės 5 dieną išmokėti 6 mln. eurų. Visos priemonės šioje srityje yra aktyvios, kasdien išmokėjimai vyksta stabiliai“, – nuotolinėje spaudos konferencijoje ketvirtadienį sakė L. Savickas.

Kalbant apie prastovų kompensavimą, pasak jo, nuo karantino pradžios kreipėsi 17 tūkst. darbdavių dėl 114 tūkst. darbuotojų ir mokėjimai jau pasiekė 99 tūkst. darbuotojų. Iš viso sumokėta daugiau nei 18 mln. eurų.

„Nuo karantino pradžios kreipėsi apie 70 tūkst. savarankiškai dirbančių dėl išmokos gavimo ir 93 proc. jų taip pat jau gavo visas išmokas. Bendrai išmokėta suma siekia 8 mln. eurų“, – akcentavo L. Savickas.

Vien per gegužės 5 dieną išmokėti 6 mln. eurų.

Jo teigimu, šiuo metu verslui atidėta daugiau nei 300 mln. eurų mokesčių. Taip pat „Invegos“ ir žemės ūkio pagalbos garantijų fondas priemonėms išmokėjo 39 mln. eurų siekiančią sumą.

Kalbėdamas apie padėtį darbo rinkoje, jis sakė, kad pastarosiomis dienomis stebima situacija, kai įdarbinimai viršija atleidimus.

„Gegužės 5 dieną stebime 4 dienų seriją, kai įdarbinimai viršija atleidimus, ir tokios pozityvios serijos nebuvo nuo karantino pradžios. Gegužės 5 dieną įdarbinimai viršijo atleidimus beveik 2 tūkst. asmenų, o nuo gegužės 1 dienos įdarbinimų yra daugiau nei atleidimų netgi daugiau nei 6 tūkst.“, – sakė L. Savickas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS