Vyriausybės kanceliarijoje – hibridinių grėsmių atgrasymo pratybos | Diena.lt

VYRIAUSYBĖS KANCELIARIJOJE – HIBRIDINIŲ GRĖSMIŲ ATGRASYMO PRATYBOS

  • 0

Vyriausybės kanceliarijoje ketvirtadienį ir penktadienį vyko Europos hibridinių grėsmių užkardymo centro inicijuotos hibridinių grėsmių atgrasymo pratybos.

Kaip penktadienį pranešė kanceliarija, Helsinkyje įsikūrusio centro inicijuotose pratybose dalyvavo Prezidento kanceliarijos, Seimo kanceliarijos, Vyriausybės kanceliarijos, Krašto apsaugos ministerijos, Užsienio reikalų ministerijos, Vidaus reikalų ministerijos, Energetikos ministerijos, Ekonomikos ir inovacijų ministerijos, Susisiekimo ministerijos, Sveikatos apsaugos ministerijos, Lietuvos kariuomenės, Valstybės sienos apsaugos tarnybos ir kitų institucijų atstovai.

Atsižvelgdami į esamą saugumo aplinką, pratybų dalyviai modeliavo galimus hibridinių grėsmių vystymosi scenarijus ir ieškojo būdų, kaip šias potencialias grėsmes atgrasyti ar neutralizuoti.

„Šiuo metu aplink Lietuvą susidariusi saugumo aplinka kelia įvairių iššūkių, todėl tokios pratybos yra itin reikšmingos rengiantis galimiems ateities scenarijams“, – sakė renginį pradėjęs Vyriausybės kanceliarijos Grėsmių valdymo ir krizių prevencijos grupės vadovas Vilmantas Vitkauskas.

Europos hibridinių grėsmių užkardymo centras įkurtas 2017 metais. Lietuva nuo pat pradžių tapo jo steigėja ir nare. Šiuo metu Lietuva į centrą yra delegavusi ekspertę Viktoriją Rusinaitę.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS