Vyriausybės kanclerė su Raudonojo kryžiaus delegacija aptarė pabėgėlių iš Ukrainos padėtį | Diena.lt

VYRIAUSYBĖS KANCLERĖ SU RAUDONOJO KRYŽIAUS DELEGACIJA APTARĖ PABĖGĖLIŲ IŠ UKRAINOS PADĖTĮ

  • 0

Vyriausybės kanclerė Giedrė Balčytytė su Raudonojo kryžiaus delegacija aptarė pabėgėlių iš Ukrainos padėtį Lietuvoje, trečiadienį pranešė Vyriausybė.

„Agresijos akivaizdoje Lietuva palaiko Ukrainą ir teikia jai paramą, o nevyriausybinių organizacijų darbas šioje srityje yra ypatingai svarbus, todėl tikimės ir toliau efektyviai bendradarbiauti“, – pranešime cituojama kanclerė.

Kanclerė susitiko su Tarptautinio Raudonojo kryžiaus Ukrainoje, Lenkijoje, Moldovoje, Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje klasterio delegacijos vadovu Stephane'u Michaud (Stefanu Mišo) ir Lietuvos Raudonojo Kryžiaus vadove Kristina Meide.

Susitikimo metu taip pat aptartas Lietuvos pasirengimas reaguoti į krizes.

Pasak Vyriausybės, susitikimo metu kanclerė pabrėžė, kad pastarųjų metų krizės privertė skirti didesnį dėmesį krizių ir ekstremalių situacijų valdymo sistemai, užtikrinti tinkamą ir nuolatinį pasirengimą bei efektyvų bendradarbiavimą tarp įvairių institucijų ir organizacijų.

Pranešime teigiama, jog Vyriausybė pateikė siūlymus dėl naujo Nacionalinių krizių valdymo centro steigimo Vyriausybės kanceliarijoje. Planuojama, kad jis pradės funkcionuoti nuo 2023 metų pradžios.

Gairės: Giedrė Balčytytė, Raudonasis Kryžius, karas Ukrainoje, Ukrainos pabėgėliai, Pabėgėliai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS