Žada pagalbą Venesuelos lietuviams, norintiems atvykti į Lietuvą | Diena.lt

ŽADA PAGALBĄ VENESUELOS LIETUVIAMS, NORINTIEMS ATVYKTI Į LIETUVĄ

Užsienio reikalų ministerija pirmadienį pažadėjo padėti Venesuelos lietuviams, kurie dėl paaštrėjusios situacijos šalyje norėtų atvykti į Lietuvą.

Ministerija pabrėžia, kad platesnes galimybes integracijai jiems atvertų Seimui svarstyti pateiktas specialus įstatymas.

„Jei būtų gauti konkretūs prašymai dėl perkėlimo į Lietuvą dar nepriėmus  įstatymo, pagalba galėtų būti teikiama Vyriausybei reaguojant į situaciją ad hoc, tai yra priimant atskirą nutarimą dėl su Lietuva susijusių asmenų perkėlimo. Tačiau taip perkeltų asmenų integracinės sąlygos būtų ne tokios plačios apimties, kaip reglamentuoja pateiktas įstatymas“, – BNS sakė užsienio reikalų ministro atstovė spaudai Rasa Jakilaitienė.

„Paprašėme Venesuelos lietuvių bendruomenės pirmininko pranešti mums apie asmenis, kurie pageidauja būti perkelti į Lietuvą nedelsiant“, – pridūrė ji.

Į ministrą Liną Linkevičių dėl tautiečių Venesueloje padėties kreipėsi Pasaulio lietuvių bendruomenės pirmininkė Dalia Henke.

Ji paragino „skubos tvarka imtis imtis priemonių dėl tautiečių iš Venesuelos perkėlimo į Lietuvą“.

Pastarosiomis savaitėmis Venesueloje suaktyvėjusi opozicija išvedė į gatves dešimtis tūkstančių žmonių, o aršus prezidento Nicolas Maduro (Nikolo Maduro) kritikas Juanas Guaido (Chuanas Gvaidas) pasiskelbė šalies vadovu.

Jungtinių Tautų duomenimis, per aktyvistų susirėmimus su policija žuvo mažiausiai 20 žmonių.

Užsienio reikalų ministerija teigia pernai lapkritį organizavusi konsulinę misiją į Venesuelą, kur surinkti duomenys apie 50 Lietuvos piliečių ir lietuvių kilmės asmenų. Jie svarstytų galimybę persikelti gyventi į Lietuvą, jei tam būtų sudarytos sąlygos, tokios kaip būstas, darbas ir kitokia integracija.

Vyriausybė prieš kelias savaites pateikė Seimui svarstyti asmenų perkėlimo į Lietuvą įstatymo projektą. Jis numato instrumentus, kaip krizės šalyse esantys Lietuvos piliečiai, lietuvių kilmės asmenys ir jų šeimos nariai būtų pervežami į Lietuvą ir integruojami.

Ministerija žada prašyti įstatymą priimti ypatingos skubos tvarka.

GALERIJA

  • Žada pagalbą Venesuelos lietuviams, norintiems atvykti į Lietuvą
  • Žada pagalbą Venesuelos lietuviams, norintiems atvykti į Lietuvą
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Kęstučiui

O tai juos is skandinavijos i LT perkelt ruosiasi? nenusisnekek garsiai. jei pats esi sepetys ir gyvenime sugebi tik skustis, cia tavo problema. Kas dirba ir stengiasi, cia gyvena puikiai. Tai kas dabar vyksta venesueloje- baisu. Pavyzdys: del didziules infliacijos, perkamoji galia neitiketinai nukritus. Zmones uz vieno menesio darbo uzmokesti gali isigyt viena desraini. daugiau neiseina. Jie visgi musu tautieciai, musu kraujas ir dalis musu istorijos. jiems butinai reikia padeti. Tikiu, kad saziningi ir darbstus LT kilmes zmones, integruotusi daug greičiau nei xoxolai ar babajai.

Kęstas

Grįžtate į Lietuvą - jūsų gyvenimas tampa dešimt metų trumpesnis. „Sveiko gyvenimo trukmė Lietuvoje vis dar yra beveik dešimtmečiu trumpesnė nei Skandinavijos šalyse." O Lietuvos verslas išskėstomis rankomis ir kojomis laukia grįžtančių migrantų, kurie dirbtų Lietuvoje už minimumą. Vistiek išvažiuos, nėra ko čia juos paikinti... Nuorodas galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

aha

bus kaip su haholais,atvyksta tie ,kurie ukrainietiskai nemoka,matomai is rytu ukrainos. Jo bustas,darbas ,vertejas,allyginimas! i ten kai vyko ,tai be jokiu salygu,o atgal oho ho ko nori.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS