Žada pasiūlyti skrydžių įstrigusiems lietuviams, bet jie bus mokami | Diena.lt

ŽADA PASIŪLYTI SKRYDŽIŲ ĮSTRIGUSIEMS LIETUVIAMS, BET JIE BUS MOKAMI

Susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius teigia, kad šiuo metu vis dar derinami komerciniai skrydžiai, galėsiantys namo pargabenti dėl koronaviruso grėsmės uždarytų pasienių į Lietuvą grįžti negalinčius piliečius.

„Iki vakaro turėtų būti nustatytas grafikas ir pateikta galimybė įsigyti bilietus“, – Seime žurnalistams sakė J. Narkevičius, pridurdamas, kad šiuo metu taip pat sprendžiama, iš kurių oro uostų bus vykdomi šie skrydžiai.

„Jei skaičiuotume, kad vien iš Ispanijos reikia atskraidinti 2000 piliečių, kitose šalyse (skaičiai. – ELTA) yra skirtingi... Mes šiuos skaičius įvedame į sistemą ir pagal tai formuojame skrydžių geografiją“, – sakė ministras. Jo teigimu, piliečiai, esantys tolimesnėse šalyse, turėtų stengtis pagal galimybes atskristi į Lietuvai artimesnes šalis.

Iki vakaro turėtų būti nustatytas grafikas ir pateikta galimybė įsigyti bilietus.

„Lietuvos piliečiai, kurie yra tolesnėse šalyse, turėtų stengtis pagal galimybę atskristi į artimesnes šalis, į Europą. Tada bus lengviau mums modeliuoti skrydžių grafikus“, – teigė jis.  

J. Narkevičius nepatikslino, kada galėtų prasidėti šie skrydžiai. Jo teigimu, stengiamasi, kad tai įvyktų kuo greičiau. Priešingai, nei piliečių grįžimas organizuojamu specialiuoju traukiniu bei keltu iš Vokietijos, tikino J. Narkevičius, skrydžiai bus mokami.

„Skrydžiai bus komerciniai, jie bus mokami“, – teigė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

jus

ne pilieciai jus turit pilietybe tu ir skiresi

...

JEI jau karantinas, tai NĖ VIENO iš tų pramogautojų į Lietuvą NEįLEIST kol pandemija nesibaigs... nes tuomet jie PATYS išvyko ant Šalies nurodymų skersą padėję; taip dabar ir Šalis turi su jais pasielgt.

įdomu

O ką , kitu atveju jie būtų grįžę nemokamai ? Prajuokinot .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS