Žiema demonstruos savo charakterį: permainos vyks kasdien | Diena.lt

ŽIEMA DEMONSTRUOS SAVO CHARAKTERĮ: PERMAINOS VYKS KASDIEN

  • 2

Pirmąjį vasario savaitgalį šalyje beveik pakvipo pavasariu – sniegas sparčiai tirpo, vyravo teigiama temperatūra. Tačiau šios savaitės pradžioje žiema mėgins susigrąžinti savo poziciją: vietomis gausiai snigs, grįš neigiama temperatūra. Beveik kasdien šalyje vyks nedidelės permainos – bus tai šalčiau, tai šilčiau. Visi eismo dalyviai turėtų būti itin būdrūs ir atsargūs, nes bus slidu. Antroje savaitės pusėje bus šalčiau ir giedriau, tačiau neilgam.

Šiandien dieną daug kur vyraus krituliai, daugiausiai tai bus šlapdriba, sniegas. Eismo sąlygos bus sudėtingos. Dienai bėgant iš vakarinių šalies rajonų krituliai trauksis pirmiau, čia ir saulė pro debesis mėgins pasirodyti, paskiausiai krituliai paliks rytinius šalies rajonus. Pūs gūsingas vakarinių krypčių vėjas. Vilniuje ir pajūryje bus apie nulį. Kaune ir Panevėžyje dieną šals iki –1, Šiauliuose iki –2 laipsnių.

Antradienį išsilaikys neramus pietų, pietvakarių krypties vėjas, prie jūros gūsiai sieks apie 15 metrų per sekundę. Nakties valandomis be žymesnių kritulių, atšals iki –6–0 laipsnių, bus slidu, vietomis suboluos rūkas. Dieną kai kur galimi pragiedruliai, po pietų vakariniuose šalies rajonuose pasnigs. Daug kur laikysis silpnai neigiama temperatūra. Vilniuje ir Panevėžyje šals iki –2, Kaune iki –1 laipsnio. Šiauliuose bus apie –3 laipsnius šalčio, pajūryje apie nulį.

Trečiadienį temperatūra kils aukščiau. Nakties metu daugelyje vietovių snyguriuos, formuosis plikledis. Temperatūra svyruos nuo –4 laipsnių šalčio iki 2 laipsnių šilumos. Šilčiausia bus prie jūros. Dieną jau daug kur bus teigiama temperatūra, tačiau keliuose tiek vairuotojams, tiek pėstiesiems teks būti itin atsargiems, nes bus slidu. Nurimti neketins vakarų, pietvakarių krypties vėjas. Vilniuje ir Šiauliuose oras šils iki 1, Kaune ir Panevėžyje iki 2 laipsnių. Pajūryje temperatūra pakils iki 3 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienį ir vėl bus vėsiau, tačiau dangus pradžiugins – debesys sumažės, dažniau nušvis saulė. Žymesnių kritulių nenumatoma nei naktį, nei dieną. Išsilaikys gūsingas pietų krypties vėjas. Nakties valandomis bus apie –4–0 laipsnių šalčio, kelius vėl slidins plikledis. Dienos metu numatomi pragiedruliai, temperatūra šalyje svyruos apie nulį. Vilniuje, Panevėžyje ir Šiauliuose vyraus –1–0 laipsnių šaltukas. Kaune bus apie 1, pajūryje apie 2 laipsnius šilumos.

Penktadienio naktis bus ganėtinai giedra, šaltis spustels stipriau, temperatūra kris iki –6–1 laipsnio. Dieną numatomi pragiedruliai, pūs vidutinio stiprumo pietų krypties vėjas. Vilniuje ir Panevėžyje bus apie nulį, Kaune ir pajūryje apie 1 laipsnį šilumos. Šiauliuose šals iki –2–1 laipsnio. Vakarėjant prie jūros galimi mišrūs krituliai.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, savaitgalį į šalį vėl plūstels šiltesni orai ir skystesnio pavidalo krituliai. Visgi, nakties ir ryto valandomis vyraus silpnai neigiama temperatūra, tad teks pasisaugoti, kadangi kelius toliau slidins plikledis, taip pat vietomis galima ir lijundra. Dienomis temperatūra stiebsis virš nulio laipsnių padalos.

Gairės: orai, žiema, permainos
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

dienai

rasykit lietuviskai! ziema rodys as parodys... o ne kitatautiskai!

zelemunčikas

Aršiausa kova tarp Žiemos ir Pavasario vyks po Juozapinių kovo 21-ąją pagal mūsų kolchozo kalendorių.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS