Dėl netaisyklingo kirčiavimo – užgaulūs žodžiai vaikams. Nesusitvardė mokytoja? | Diena.lt

DĖL NETAISYKLINGO KIRČIAVIMO – UŽGAULŪS ŽODŽIAI VAIKAMS. NESUSITVARDĖ MOKYTOJA?

  • 47

Šeštadienio vakarą socialinėje erdvėje Žiežmarių gimnazijos moksleivių tėvai pradėjo dalintis garso įrašu. Jame girdimas piktas moters tonas. Į vaikus skrieja ir užgaulūs žodžiai.

Įrašą paviešinusi moteris tikina, kad dėl savo poelgio ilgai svarstė. Šį žingsnį jį žengė, kaip pati sako, dėl abejingumo. 

"Nusprendžiau už savo vaiką kovoti dantimis bei nagais, nes daugiau už jį taip kaip mama nestovės niekas. Negaliu leisti, jog jo vaikystę temdytų tokie įvykiai ir prisiminimai. Išleisdami vaikus į mokyklą tikimės, jog jie įgaus naujų žinių ir pasieks gerų rezultatų, tačiau kaip jų siekti tokio pobūdžio pamokose. Ir nemanau, jog perdedu griebdamasi tokių kraštutinumų... Tai yra tik maža ištrauka iš vykstančios pamokos. Aš tikiu, jog mano vaikas daugiau niekada nepatirs tokio elgesio iš suaugusių asmenų, nes žinos, jog už jo nugaros tvirtai stovi jo MAMA!", – feisbuke šeštadienio vakarą rašė mama Ingrida.

 

 

Įraše girdėti garsus, piktas mokytojos tonas. "Čia ne gestų kalba, o žodžiai", – netaisyklingai žodžius kirčiuojančiam vaikui rėkė moteriškas balsas. Girdima, kaip greičiausiai lietuvių kalbos mokytoja vaikus išvadina tinginiais, kitais grubiais žodžiais.

"Kad kažkas vyksta, išgirdau tik penktadienį iš nuogirdų. Tėvai į mane nesikreipė. Kalbėjau ir su mokytoja – ji pripažįsta, kad nesusitvardė, bet tai nėra pateisinama bet kuriuo atveju", – portalui delfi.lt sekmadienį sakė Žiežmarių gimnazijos direktorė Ieva Mažulienė.

Anot jos, klasė perduota kitai mokytojai, keičiamas pamokų tvarkaraštis, pirmadienį planuojamas susitikimas su mokinių tėvais.

Švietimo ministras Algirdas Monkevičius sakė, kad pirmadienį į šią situaciją bus atkreiptas dėmesys, tačiau kol kas su ja nesusipažinęs, todėl negalintis komentuoti. „Visi tokie atvejai traumuoja sistemą, supriešina mokytojus ir visuomenę. Reikia ieškoti to sprendimo būdų, turime išvengti tokių dalykų. Tokie metodai yra prieštaraujantys tam, kaip turėtų dirbti mokytojai“, – sakė A. Monkevičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (47)

Lina

to Ausra o tu turbut super mokytoja, kad ja gini? As net ant savo vaiku taip nerekiu, o ji gina mokytoja, kuri leidzia sau akivaizdziai per daug ir tik laukia pensijos, o ne dirba is meiles vaikams

Aušra

Ar gerai jaučiatės, mamyte Ingrida, pažeminus ir įskaudinus mokytoją? Net neabejoju mokinių suorganizuota provokacija tikslu išvaryti mokytoją iš proto...Gaila, kad pas mus mokslas nemokamas, užtai jis daugumos vaikelių nelaikomas jokia vertybe, o pagyvenę mokytojai - net ne žmonėmis, šiaip, patyčių objektais. Linkiu mamytei Ingridai padirbėti toje klasėje, kol atsiras naujas mokytojas. Pasikeistų jūsų požiūris tą pačią dieną. Bet, matyt kitam gyvenime, nes šiame ji nusprendė būti "supermamyte". Tik nemanykite, kad laimėjote, nes viskas pareina...

R

Vargšai vaikai... Aš pati išsigandau! Čia ne pirmas kartas, ir dėl to nekalta jokia mamytė, nei moteris direktorė (kaip kažkas čia rašė). Info tv kalbėjo šią situaciją: analogiškas atvejis su šia mokytoja buvo prieš penkeris metus. Tėvai rinko parašus, kad ją nušalintų, bet vadovybė prašymo netenkino. Viešumas - dažnai geriausia priemonė pasiekti teisingumą. Su mokiniais jai dirbi ne(be)galima! Bet tokių mokytojų yra ir daugiau, deja...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS