Žurnalistas A. Tapinas dalyvaus projekte „Misija Sibiras“ | Diena.lt

ŽURNALISTAS A. TAPINAS DALYVAUS PROJEKTE „MISIJA SIBIRAS“

LRT TELEVIZIJOS laidų vedėjas ir žurnalistas Andrius Tapinas šią vasarą kartu su ekspedicija vyksta į Sibirą, kur tvarkys lietuvių tremtinių kapus ir susitiks su tremtį išgyvenusiais ir atokiai nuo gimtinės likusiais gyventi tautiečiais.

„Vasarą laukia labai įdomus ir labai garbingas iššūkis – šiandien [sekmadienį] patvirtinau, kad būsiu „Misija Sibiras'16“ dalyvis“, – asmeninėje „Facebook“ paskyroje rašė žurnalistas.

A. Tapinas patvirtino su jaunais žmonėmis keliausiantis į atokiausius Sibiro kampelius, tvarkysiantis tremtinių kapus, taip pat „prisilies prie gyvos ir skaudžios mūsų tautos istorijos.“

Tremtinės sūnus ir tremtinės anūkas būsimą misiją vadina didele garbe ir privilegija. Linkėdamas kurti ateitį, prisimenant ir pagerbiant praeitį LRT TELEVIZIJOS veidas paragino ir kitus žmones registruotis į projektą, kuris vyksta 10 metų.

Nuo projekto vykdymo pradžios lietuvių tremties ir įkalinimo vietose Sibire jau apsilankė keturiolika jaunimo ekspedicijų, sutvarkiusių daugiau nei 100 lietuviškų kapinių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS