Žuvų bus ir šventėms
Prieš šventes iškišamos ir prastesnės kokybės prekės, ypač turgavietėse.
Todėl prieš Velykas pirkėjai turėtų būti atidesni, ypač pirkdami žuvis, kurios greitai genda.
Miesto prekybos taškuose yra žuvų, tačiau jų kainos gerokai pakilo ir žuvys tapo ne kiekvienam prieinamos.
Miesto senajame turguje pirkėja Onutė teigė, kad žuvų šviežumą nustato jas uostydama ir žiūrėdama į žiaunas. Kita pirkėja Marijona tikino, kad apie žuvis sprendžia iš akių blizgesio. Šviežesnių žuvų akys yra ryškesnės. Ji vengia pirkti žuvis be galvų.
Šalia kainų ne tik parduotuvėse, bet ir turguose privalo būti nurodyti žuvų sugavimo, realizacijos termino datos.
Parduodamų žuvų kilmę, produkcijos gamintoją bei naudojimo terminą pirkėjai gali perskaityti ir etiketėse. Jos, anot Klaipėdos miesto Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininko Virginijaus Gailiaus, privalomos visoje žuvų pardavimo vietoje.
Senajame turguje vakar prie strimelių, stintų, menkių buvo nurodyta, kad žuvys sugautos 2006 m. balandžio 4 d. ir tinka naudoti vienos iki balandžio 7, kitos - iki 10 dienos. „Dauparų žuvų“ bendrovės sūdytomis silkėmis prekiavusi pardavėja teisinosi, kad etiketė su datomis apie vartojimo terminą užklijuota ant kibiro, todėl vitrinoje jos nėra.
Įtarimų, painiavos apie žuvų bei iš jų pagamintos produkcijos kilmę kyla ir parduotuvėse. Pavyzdžiui, ant fasuotos sūdytos lašišos etiketės kilmės šalimi nurodyta Lietuva. Tik penktoje eilutėje smulkiu šriftu užrašyta, kad žuvis užauginta Norvegijoje. Kur tikroji jos kilmės šalis?
Naujausi komentarai