Baltarusijos KGB „medaus spąstai“: lietuvį nugirdė simpatiška baltarusė – tada prasidėjo šantažas | Diena.lt

BALTARUSIJOS KGB „MEDAUS SPĄSTAI“: LIETUVĮ NUGIRDĖ SIMPATIŠKA BALTARUSĖ – TADA PRASIDĖJO ŠANTAŽAS

  • 23

Lietuvos žvalgyba ketvirtadienį perspėjo, kad Baltarusijos KGB vis šiurkščiau veikia prieš lietuvius, o jiems verbuoti kartais pasitelkia intymius santykius, po kurių šantažuoja kompromituojančiomis nuotraukomis.

„Baltarusijos valstybės saugumo komiteto (KGB) veiksmai prieš Lietuvos piliečius Baltarusijos teritorijoje įgauna vis grubesnės žvalgybinės veiklos požymių“, – rašoma Valstybės saugumo departamento ir karinės žvalgybos paskelbtoje ataskaitoje.

Anot dokumento, Lietuvoje nėra palankių sąlygų KGB darbuotojams veikti su diplomatine priedanga, todėl aktyviausią žvalgybinę veiklą prieš Lietuvos piliečius KGB vykdo Baltarusijos teritorijoje.

Lietuvos žvalgybos teigimu, KGB domina į Baltarusiją reguliariai vykstantys policijos, Vadovybės apsaugos tarnybos, Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai, teisėjai, taip pat politikai, strateginių įmonių, valstybinių institucijų bei savivaldybių darbuotojai, žurnalistai.

„Informaciją apie į Baltarusiją atvykstančius Lietuvos piliečius KGB pradeda rinkti, vos tik jie pateikia vizos prašymą“, – rašoma grėsmių vertinime.

Anot žvalgybos, KGB, verbuodamas į Baltarusiją vykstančius Lietuvos piliečius, nevengia šantažuoti, naudoti kompromituojančią informaciją, inscenizuoti ar pasinaudoti autoįvykiais, įstatymų, vizų taisyklių, sienos kirtimo procedūrų pažeidimais, taip pat taikyti metodą, vadinamą „medaus spąstais“, kai supažindinama su KGB bendradarbiaujančiais asmenimis intymiems santykiams užmegzti.

„Tokių grubių veiksmų tikslas yra įbauginti Lietuvos piliečius galimu teisiniu persekiojimu ir taip priversti juos bendradarbiauti su Baltarusijos žvalgybos tarnyba“, – rašoma dokumente.

Nuo alkoholio apsvaigęs Tomas sutiko su mergina vykti į jos namus. Ryte į viešbutį grįžtantį Tomą sustabdė Baltarusijos milicijos pareigūnas, pareikalavo pateikti asmens dokumentus bei užsiminė, kad atlieka vagystės tyrimą.

Ataskaitoje aprašomas ir konkretus atvejis, kai Baltarusijos žvalgyba mėgino užverbuoti 34 metų lietuvį, dirbantį vienos iš Lietuvos valstybinių įstaigų duomenų bazių priežiūros specialistu.

Anot dokumento, atvykusį su draugais švęsti vieno iš jų gimtadienio, „Gardino bare Tomas susipažino su simpatiška, visą vakarą jam išskirtinį dėmesį rodžiusia baltaruse Jelena“.

„Nuo alkoholio apsvaigęs Tomas sutiko su mergina vykti į jos namus. Ryte į viešbutį grįžtantį Tomą sustabdė Baltarusijos milicijos pareigūnas, pareikalavo pateikti asmens dokumentus bei užsiminė, kad atlieka vagystės tyrimą“, – rašoma dokumente.

Anot Lietuvos žvalgybos, netoliese sėdinčiame automobilyje keli vyrai paaiškino, kad lietuvis įtariamas apvogęs Baltarusijos pilietę, jam parodytos moters bute darytos kompromituojančios nuotraukos ir pagrasinta jas perduoti žmonai.

Siekiant išvengti nemalonumų, lietuvis ragintas „papasakoti apie savo darbovietę, charakterizuoti bendradarbius, taip pat perduoti gyventojų duomenų bazės kopiją“.

„Grįžęs į Lietuvą Tomas elektroniniu paštu kreipėsi į Lietuvos žvalgybą, pranešė apie incidentą Baltarusijoje ir sulaukė pagalbos“, – teigiama ataskaitoje.

GALERIJA

  • Baltarusijos KGB pastatas Minske
Rašyti komentarą
Komentarai (23)

cia tas pats kaip prasyti kompensacija uz okupacija

ruseliai pristate 1000 cius fabriku irgamyklu, durneliai viska sugriove ir isvoge ir praso konpensacijos kadviska sunaikino

:)))))

Vedęs su draugais važiuoja į Baltarusiją švęsti gimtadienio ? ! Kaži kodėl ? Panašu tikslas ir buvo " jelenos " , nes žmonos neėmė :) Kas vyksta su konservatorių " saldžiūnais " jei tik tokio lygio straipsneliai surašomi ? Nedarykite gėdos Lietuvos pareigūnams , svetima gėda pradeda imti .

Geriausia

niekur nevykti, tupeti ant laktos namie ir viskas bus gerai. Tokia šiu pasakų esmė.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS