D.Britanijos valdžia padės „Land Rover“ | Diena.lt

D.BRITANIJOS VALDŽIA PADĖS „LAND ROVER“

Žurnalas „Autocar“ pranešė, kad Didžiosios Britanijos vyriausybė nusprendė kompanijai „Land Rover“ skirti 27 mln. svarų sterlingų, kurie būtų naudojami naujo modelio visureigio projektavimui. Viena šios pagalbos sąlygų - būsimas automobilis turės būti gaminamas fabrike Halewoode, o čia plušantys meistrai išsaugoti darbo vietas.

Indijos pramonės monstrui „Tata“ priklausančio „Land Rover“ vadovas Philas Pophamas, duodamas interviu žurnalui „Autocar“ tvirtino, kad už šiuos pinigus būtų serijinei gamybai parengtas koncepcinis visureigis LRX. Jis taip pat teigė, kad būsimasis automobilis visais techniniais parametrais ir dizainu bus labai artimas parodose aikčioti vertusiam koncepciniam modeliui. Vienas nedaugelio skirtumų - „tikras“ LRX bus penkiaduris, o ne triduris.

Naujojo visureigio gamybai žadama naudoti „Land Rover Freelander“ platformą. Automobilis turėtų būti komplektuojamas su aplinkai draugiškais varikliai, kurių CO2 emisija siektų maždaug150 g/km. Vėliau ketinama pristatyti ir hibridinę šio modelio versiją.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS