„Regitra“ ragina apsikuopti | Diena.lt

„REGITRA“ RAGINA APSIKUOPTI

 Neeksploatuojami, gatvėse ar kiemuose likimo valiai palikti lengvieji automobiliai bei kitos transporto priemonės ne tik trukdo eismui, bet dažnai ir žaloja aplinką, todėl svarbu pasirūpinti, kad tokios  transporto priemonės būtų išgabentos perdirbti ir išregistruotos. 

Per pirmąjį šių metų ketvirtį Lietuvoje jau išregistruota 13,9 tūkst. baigtų eksploatuoti lengvųjų automobilių. Pastaraisiais metais tiek gyventojai, tiek įmonės skiria vis daugiau dėmesio transporto priemonių savininkų pareigoms atlikti: 2006 m. Lietuvoje buvo išregistruota tik 31,1 tūkst. baigtų eksploatuoti lengvųjų automobilių, o pernai gerokai  daugiau - 50 tūkst.

Valstybės įmonė „Regitra“ siekia, kad išregistravimo paslaugomis gyventojai galėtų pasinaudoti greitai ir patogiai. Šios paslaugos teikiamos visuose įmonės padaliniuose, daugelis jų klientus aptarnauja ir šeštadieniais. Baigtų eksploatuoti ir išregistruojamų transporto priemonių į valstybės įmonę „Regitra“ pristatyti nereikia. Jas išregistruojant pateikiamas transporto priemonės registracijos liudijimas (jei jis neprarastas), asmens dokumentas ir transporto priemonės valstybinio numerio ženklai (jei jie neprarasti). Transporto priemonė taip pat gali būti išregistruota, jei liudijimas ir ženklai prarasti. Atkreipiame dėmesį, kad, prieš išregistruojant po 2004 m. gegužės 1 d. baigtą eksploatuoti lengvąjį automobilį (M1 klasės) arba lengvąjį krovininį automobilį (N1 klasės), jį būtina atiduoti transporto priemonių surinkimo ir apdorojimo įmonei. Išregistruojant valstybės įmonei „Regitra“ pateikiamas šios įmonės išduotas eksploatuoti netinkamos transporto priemonės sunaikinimo pažymėjimas (išregistruojant iki 2004 m. gegužės 1 d. baigtą eksploatuoti transporto priemonę, jos sunaikinimo pažymėjimo pateikti nebūtina). 

Saugaus eismo automobilių keliais įstatyme nustatyta, kad transporto priemonių savininkai ar valdytojai rūpinasi ir atsako už jiems nuosavybės ar kita teise priklausančią transporto priemonę. Administracinių teisės pažeidimų kodekso 133¹ straipsnyje numatyta atsakomybė už transporto priemonės savininko (valdytojo) pareigų, nustatytų Saugaus eismo automobilių keliais įstatyme, neatlikimą (už tai numatytos nuo 300 iki 500 litų baudos). Savininkai turėtų susirūpinti ir išregistruoti ne tik eksploatuoti netinkamas, bet ir tas transporto priemones, kurias yra pardavę Lietuvos ar užsienio šalių gyventojams, tačiau jų iki šiol neišregistravo nustatyta tvarka.  

Šalies lengvųjų automobilių parkas nuolat atnaujinamas - per šių metų pirmąjį ketvirtį Lietuvoje įregistruoti 1855 nauji ir 29596 naudoti, įvežti iš užsienio valstybių, automobiliai.  

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

qwe

tai kaip patyres psichiatras pasakyk ka parodo smegenu svietimas?

to qwe

kaip patyrusio psichiatro

qwe

deedee cia tavo kaip mediko pasiulymas?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS