Teismas pamalonino „kelių erelį“ | Diena.lt

TEISMAS PAMALONINO "KELIŲ ERELĮ"

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) atmetė Marijampolės policijos komisariato apeliacinį skundą, kuriuo buvo prašoma pripažinti greičio matavimo prietaisu „Traffi Patrol“ nustatytą greičio viršijimą ir tuo pagrindu skirtą baudą teisėtu. 

LVAT konstatavo, kad asmens, dėl kurio buvo priimtas nutarimas skirti baudą už greičio viršijimą, vairuojamojo automobilio greitis buvo fiksuotas panaudojant techninę greičio matavimo priemonę - greičio matuoklį „Traffi Patrol“, pasibaigus greičio matuoklio sertifikato galiojimo laikui. 

Kaip nurodoma LVAT sprendime, 2007-ųjų  gruodžio 25-ąją greičio matavimo prietaisas „Traffi Patrol“ buvo naudotas pažeidžiant teisės aktų reikalavimus - neturint matavimo priemonės tipo patvirtinto sertifikato. Metrologijos įstatymas numato, kad juridiniai ir fiziniai asmenys, kurie naudoja matavimo priemones, yra atsakingi už tai, kad būtų laiku atliktas teisės aktų nustatytas metrologinis patvirtinimas.   

Kelių eismo taisyklių pažeidimo faktas negali būti grindžiamas įrodymais, kurie prieštarauja Metrologijos įstatymu nustatytai greičio matavimo prietaiso „Traffi Patrol“ naudojimo tvarkai. Teismas pabrėžė, kad administracinių teisės pažeidimų bylų teisenoje įrodymai gali būti tik teisėtais būdais gauti duomenys. 

LVAT taip pat konstatavo, kad Teismui nepripažinus prietaiso „Traffi Patrol“ duomenų leistinais įrodymais byloje, likusių įrodymų nepakanka konstatuoti, kad bauda pažeidėjui skirta teisėtai.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Saulius1

Oi ne visuomet tinka formaliais 'kabliukais' dangstytis, reikia žiūrėt į esmę !

ok

pasisekė žmogeliui...O policininkams pamoka, kad Lietuvoje žmonės pradeda susigaudyti kaip jie yra išdūrinėjami ir su visokiais šluotkočiais ir nesertifikuotais aparatais nereikia jų skalpuoti :))

draugas

maladiec Gabartoze uz tokia foto :))))))
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS