„Vasaros terasoje“ – debiutinio albumo pristatymas | Diena.lt

„VASAROS TERASOJE“ – DEBIUTINIO ALBUMO PRISTATYMAS

Ketvirtadienio vakarą į Vilniaus Mokytojų namų kiemelio „Vasaros terasą“ užsukusių lankytojų laukia gyvas lietuviškai skandinaviško projekto „rasabasa“ koncertas.

Jo metu vokalistė Rasa su norvegų muzikantais pristatys debiutinį albumą.

Kūrybinė Rasos ir jos kolegų skandinavų draugystė prasidėjo Liverpulyje. Čia dabar jau bendro projekto nariai mokėsi Liverpulio scenos menų institute. Stipendiją metus čia gilinti savo žinias vokalistė gavo laimėjusi lietuvišką muzikos realybės šou, vėliau savo iniciatyva studijas pratęsė toliau. „rasabasa“ užuomazgos siekia 2008-uosius, kuomet lietuvė Rasa ir norvegai Snorre, Sindre, Nils bei Bjørn, atstovaujantys įvairių stilių mokykloms, prieš tai dalyvavę kituose projektuose ir išleidę įrašų, ėmė groti kartu.

Judanti, kinematografiška, svajinga ir melodinga „rasabasa“ muzika gimsta pasitelkus organiškus tik gyvų instrumentų sukurtus garsus. Tai į kategorijas sunkiai telpantis lietuviškos dvasios ir kitų tautų įtakų mišinys – rokas, pop, folk, triphop... Tiesa, epitetų ieškoti išgirdus skandinavų ir lietuvaitės kūrybą nebesinori – tik klausytis ir gerti muziką į save.

Apie Liverpulyje kuriamą, repetuojamą ir įrašomą savo muziką Rasa ir kolegos lietuviams keleto koncertų metu užsiminė dar praėjusią vasarą. Šįkart „Vasaros terasoje“ bus pristatyta išsami ir solidi debiutinio albumo programa. Patį kompaktinį diską, beje, visi norintys galės įsigyti renginio metu. „rasabasa“ koncerto pradžia – 20 val.

Įėjimas nemokamas.

Gairės: Rasabasa, rasa
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS