Anykščiai imasi tiesti taką medžių viršūnėmis | Diena.lt

ANYKŠČIAI IMASI TIESTI TAKĄ MEDŽIŲ VIRŠŪNĖMIS

Netrukus taps aišku, kokio pavidalo bus Anykščiuose, netoli Puntuko akmens, suplanuotas lankytojams atviras takas, nutiestas medžių viršūnėmis.

Lietuvos architektų sąjunga praneša, kad Anykščių regioninio parko direkcija paskelbė atvirą tako architektūrinės idėjos konkursą.

Darbų laukiama iki rugsėjo 20 dienos, vėliau pagal laimėtojo pasiūlymą bus parengtas techninis projektas.

Medžių lajų takas – pažintinis takas, įrengiamas medžių lajų lygyje, nuo 7 iki 25 metrų aukštyje (priklausomai nuo medžių aukščio), ir turintis suteikti galimybę „susilieti su gamta, pajausti jos savitą grožį, apžvelgti Anykščių šilelį iš aukščiau, pažinti vertybę edukaciniu požiūriu“.

Lajų tako ilgis turi siekti nuo 300 iki 500 metrų, o kaip jis vingiuos, turi pasiūlyti kiekvienas konkurso dalyvis. Direkcija nurodo pageidaujanti, kad taką konstruoti būtų siūloma iš medžio, metalo.

Takas jungs du objektus - naują lankytojų centrą ir apžvalgos bokštą.

Kęstutis Šerepka, Anykščių regioninio parko direktorius, GRYNAS.lt yra sakęs, jog takas planuojamas „dvejopas“. „Tiems, kurie ramiai praeiti nori, ir dar viena ar dvi atkarpos jaunimui, kuriam reikia kažkokių ekstremalesnių kliūčių“, - planavo K. Šerepka.

Planuojama, kad tapti atviras lankytojams takas galėtų baigiantis 2013-iesiems. Objektą numatyta remti Europos Sąjungos pinigais. Projekto įgyvendinimui numatoma skirti 5 mln. litų. Kol kas planuojama, kad takas bent penkerius metus turėtų būti nemokamas, o vėliau jo išlaikymo išlaidas manoma finansuoti iš lankytojų renkant mokestį.

Anot K. Šerepkos, Rytų Europoje tokio tako analogų nėra.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS